Türkiye’nin SİHA saldırısında hayatını kaybeden Peşmerge toprağa verildi

 Erbil’in Soran ilçesine bağlı Sidekan kasabasında Türkiye tarafından düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden  Serwer Qadir isimli Peşmerge gözyaşları arasında toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait bir SİHA’nın dün Nawdarok köyüne düzenlendiği bombardımanda bir kişi yaşamını yitirdi.

Saldırıda hayatını kaybeden kişinin  Serwer Qadir isimli bir Peşmerge olduğu öğrenildi.

Sidekan Nahiye Müdürü İhsan Çelebi, Rûdaw’a yaptığı açıklamada hayatını kaybedenin Peşmerge olduğunu söyledi.

Çelebi, hava saldırısının dün saat 18.30’da gerçekleştiğini ancak Qadir’in cenazesinin ölümünden 12 saat sonra bu sabah bulunduğunu belirtti.

Helgurd Peşmerge Birliklerinde görevli Peşmerge Serwer Qadir’in  46 yaşında, evli ve 4 çocuk babası olduğu kaydedildi.

Serwer Qadir’in naaşı öğleden sonra ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Serwer Qadir’in yakını Rustem Tahir Rûdaw’a şunları söyledi:

“Dün akşam bize geldi, birlikte geziye çıkacaktık. Dönüş yolunda uçaklar bombalamış. Biz motor sesi sandık. Arabasını bir kayanın önüne sıkışmış halde bulduk.. Bu sabah saat 5-6 gibi gidip cenazesini getirdik.”

Cenaze törenine Qadir’in ailesinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar sınırın güvensiz olmasından şikayetçi ve birkaç yıldır korku içinde yaşıyor.

Cuma Ahmed isimli bir bölge sakini, “Ya bize başka bir yer versinler ya da  bizi buradan götürsünler. Daha ne kadar uçaklar, silahlar, toplar, yakmalar, öldürmeler devam edecek? Allah Kabul etmesin” şeklinde tepki gösterdi.

Cemal Derwêş isimli bir başka vatandaş da “Topraklarımıza gidemiyoruz. Burası bizim ülkemiz, köyümüz, toprağımız ve biz gitmeye cesaret edemiyoruz” dedi.

 

/rd/

İlginizi çekebilir