Trump’ın yoğun destek verdiği Cumhuriyetçi aday Mehmet Öz seçimi kaybetti

ABD’de sayımın sürdüğü ara seçimlerde Kongre’nin üst kanadı Senato’da çoğunluğu belirleyecek kritik eyaletlerden olan Pennsylvania’da senatörlük yarışını eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yoğun desteğini alan Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Dr. Mehmet Öz karşısında Demokrat Parti’nin adayı John Fetterman kazandı. Pennsylvania eyaletinde anketler başa baş bir yarış olacağını gösteriyordu.

ABD basını projeksiyonları, kritik eyalet Pennsylvania’da Demokrat Partili Fetterman’ın senatör olarak seçildiğini gösteriyor. Fetterman’ın ekibi ve destekçileri, yeni senatör ile kutlamalara başladı.

Fetterman, Pensilvanya’da geçerli oyların yüzde 49,5’ini, Mehmet Öz ise oyların yüzde 48,1’ini alarak yarışı ikinci sırada tamamladı.

Fetterman, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Resmi. Pennsylvania’nın bir sonraki senatörü ben olacağım” yazdı ve seçmene teşekkür etti.

Dövmeleri ve rahat giyimiyle dikkatleri çeken Fetterman, Pennsylvania siyasetinde son yıllarda “ilerici bir isim” olarak öne çıkmıştı.

Pittsburgh bölgesinde bir kasabanın eski belediye başkanı ve eski Vali Yardımcısı olan Fetterman, evlilik eşitliği, esrarın yasallaştırılması, suçlular için ikinci şans gibi politikaların savunuculuğunu yapmıştı.

Eyalette senatör yarışı için ön seçimi kazandıktan kısa bir süre sonra bir felç geçiren Fetterman uzun bir süre rakibi Dr. Mehmet Öz karşısında kampanya yapamamıştı 

Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Dr. Mehmet Öz, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yoğun desteğiyle, milyonlarca dolar harcayarak gerçekleştirdiği seçim kampanyasında, Fetterman’ı suça karşı “fazla yumuşak” olmakla suçlamış, güvenlik meselesini kampanyasında öne çıkarmıştı.

Dünyanın en ünlü sunucularından olan Oprah Winfrey’nin “ABD’nin doktoru” olarak tanıttığı Öz, kendi programıyla da çok sayıda Emmy ödülü kazanmıştı. Öte yandan Öz’ün geçmişte alternatif tıbba ilişkin verdiği öneriler tartışma konusu olmuş, tanıttığı bir zayıflama ilacı üzerine Senato’da ifade vermişti.

 

/t24/

İlginizi çekebilir