Trans kadın Nefes Balkan’ın ölümüne ilişkin dava 15 Haziran’a ertelendi

2021’de Kocaeli’nde sevgilisi olduğu iddia edilen erkeğin öldürdüğü trans kadın Nefes Balkan’ın ölümüne ilişkin yargılamanın ikinci duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, Savcılık sanık T.T.’nin esasa ilişkin mütalaasında sanığın kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi. Dava 15 Haziran’a ertelendi.

 

2021’de Kocaeli’nde sevgilisi olduğu iddia edilen erkeğin öldürdüğü trans kadın Nefes Balkan’ın ölümüne ilişkin yargılamanın ikinci duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Benzer haberler

Bursa’da 20 gözaltı

Erdoğan, CHP lideri Özel ile görüştü

Sanık T.T.’nin tutuklu yargılandığı davayı, Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu takip etti.

Duruşmada, Savcılık sanık T.T.’nin esasa ilişkin mütalaasında sanığın kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi. Bir sonraki duruşma 15 Haziran’da.

“Cezasızlık son bulsun”

Duruşma sonrasında açıklama yapan Avukat Umut Rojda Yıldırım, şöyle dedi:

Nefes’in katilleri en ağır cezayı alsın diye bu davayı takip ediyoruz. Ailesi de onun için çok emek sarf etti delilleri tek tek topladılar. Bu davayı ördüler. Bugün duruşmada aynı şekilde avukatlar olarak hedefimiz Nefes’in katilinin sadece kasten öldürme cezasıyla yargılanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Nefes’in ailesinin arkadaşlarının yanındayız. Trans cinayetlerin muhtelif olaylar olmadığı, kadınların balkondan camdan kendi iradeleri ile düşmedikleri, bu gerçeğin arkasını anlatmak istiyoruz. Biz toplumsal adaleti de arıyoruz. Biz aslında Nefes son olsun diye buradayız. Bir sonraki duruşma 15 Haziran’a verildi. Umarım topluma caydırıcı bir ceza olacak. Faillere burada verilen cezalarla diğer faillerin gözlerinin korkmasını istiyoruz.

Ne olmuştu?

6 Ekim 2021’de Kocaeli Ömerağa Mahallesi İstiklal Caddesi’nde evde, Trans kadın Nefes Balkan (28) sevgilisi T.T. (33) ile tartıştığı sırada 5. katındaki pencereden şüpheli şekilde düştü. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından polis ekipleri fail T.T.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sendika.Org

 

İlginizi çekebilir