The Independent’te seçim analizi: Türkiye’de sonuç ne olursa olsun aşırı sağ kazanıyor

The Independent gazetesinde “Türkiye yeni liderini seçerken, sonuç ne olursa olsun aşırı sağ kazanıyor” başlığıyla yayınlanan Daragahi imzalı analizde, “Türk Lirası’nın değer kaybetmesine Suriyeliler sebep olmadı” denildi.

Benzer haberler

Amerika’dan Ukrayna’ya 6 milyar dolarlık yeni ek…

İsrail duyurdu: Lübnan’a hava saldırısında Cemaat…

İngiltere merkezli The Independent gazetesinde Türkiye’deki seçim sürecine ilişkin bir analiz yayınlandı. “Türkiye yeni liderini seçerken, sonuç ne olursa olsun aşırı sağ kazanıyor” başlıklı analizde, kampanya sürecindeki açıklamalara işaret edildi.

‘Basına yönelik baskılardan Afganlar sorumlu değil’

GazeteDuvar’ın aktardığına göre Borzou Daragahi, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’deki enflasyon krizine ve Türk Lirası’nın değer kaybetmesine Beşar Esad diktatörlüğünden kaçan Suriyeliler sebep olmadı. Türkiye’nin otoriter yöneliminden, basına yönelik baskılardan, kurumlarının içinin boşaltılmasından Taliban’dan kaçan Afganlar sorumlu değil. Avrupa’ya ulaşma umuduyla Ege Denizi’nde lastik botlara binen Malililer, Eritreliler ve Sudanlılar, ülkenin 6 Şubat’taki dehşet verici depremlerinde çöken kalitesiz apartmanları inşa etmedi. Kurtarma çalışmalarında başarısız olan da mülteciler değildi.”

‘Tek sorun sanki mültecilerdi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampanya sürecindeki açıklamalarını değerlendiren Daragahi, “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun seçimlerden sonraki günlerdeki söylemlerine bakılırsa, Türkiye’deki tek sorun sanki mültecilerdi” diye yazdı.

/Kısa Dalga/

İlginizi çekebilir