STERK TV ve MEDYA HABER TV stüdyolarına gece baskını 

Bu gece yarısı Belçika polisi STERK TV ve MEDYA HABER TV Denderleeuw kasabasındaki stüdyolarına baskın düzenledi. Yaklaşık 4 saate yakın stüdyolarda bulunan polis şirket müdürleri dahil hiç kimseyi içeri almadı.

Baskının hangi nedenle yapıldığı açıklanmadı. Yüzlerce polisin katıldığı baskın herhangi bir bilgi verilmeden son verildi.  Baskın sonrası stüdyolarda ve çalışma ofislerinde oda kapılarının kırıldığını, kabloların kesildiğini, odalarda ve stüdyolarda eşyaların yere atıldığına görüldü. 

Baskın sırasında her iki televizyonun uydu yayınları geçici olarak kesildi. STERK ve MEDYA HABER TV’te yayınlarını Yuotube kanalları üzerinden sürdürdüler. Baskının duyulmasıyla birlikte Belçika’daki Kürtlerin stüdyoların bulunduğu Denderleeuw kasabasına akın ettiği görüldü.  

Benzer haberler

CIA Başkanı Burns ateşkes görüşmelerine katılmak için…

Yulia Navalnaya’ya DW İfade Özgürlüğü Ödülü

Ayrıca bir çok gazeteci, yazar, siyasetçi sosyal medya hesaplarından baskına tepki gösterdi. Kürt basını ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdiler. 

1996 Kürtlerin ilk uydu televizyonu MEDTV ve 2010 yılında da ROJ TV stüdyoları Belçika polisi tarafından basılmıştı.   Her iki baskında Belçika medyası tarafından ‘’skandal’’ olarak nitelenmişti. 

Son baskının Belçika hükümetinin mi yoksa NATO üyesi devletlerin ortak kararı doğrultusunda yapıldığı bilinmiyor.  

STERK TV ve MEDYA HABER TV yetkilileri herkesi Kürt basınıyla dayanışmaya ve birlikte olmaya çağırdılar. 

 

İlginizi çekebilir