Sinan Oğan: Kılıçdaroğlu’nu ancak HDP’ye taviz vermemeyi kabul etmesi halinde destekleyebiliriz

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 5.2 oy alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, “Terörle mücadele ve mültecileri geri göndermenin kırmızı çizgilerimiz demiştik” dedi.

Oğan, Reuters haber ajansına açıklamalarda bulundu.

İkinci tura kalan cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı mı Kemal Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyeceği merak edilen Oğan’ın ‘kilit durumda’ olduğunu söyleyen siyasal gözlemciler var.

Haberde Oğan’ın bu konumuna dikkat çekilirken, “Sinan Oğan, ana muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ancak Kürt yanlısı partiye (HDP) taviz vermemeyi kabul etmesi halinde ikinci turda destekleyebileceğini söyledi” ifadeleri yer aldı.

Reuters’a göre Oğan,”İkinci turda kararımızı seçmen tabanımıza danışacağız. Ancak terörle mücadele ve mültecileri geri göndermenin kırmızı çizgilerimiz olduğunu zaten açıkça belirttik” diye konuştu.

“Türkiye’nin siyasi krize girmemesi için bütün sorumluluğu üstleneceğiz”

Öte yandan Sinan Oğan, yurt dışı oyların sayımının sürdüğü ATO Congresium önünde yaptığı açıklamada da seçimlerden önce yüzde 11-12 civarında oy almayı beklediklerini belirterek, “O oyu aldığımızı da düşünüyoruz aslında ama birtakım sandıklarda yüzde 2’lik bir erozyonumuz oldu. Son gün, son 3 gün Muharrem İnce’den boşalan kitle bize sardırdı resmen. Seçim günü söylenti çıkardılar, okullara ‘Sinan Oğan çekildi’ diye pankartlar astılar. Her türlü pis oyunu oynadılar ama buna rağmen hedefimizden geri durmadık” değerlendirmesinde bulundu.

“’HDP ve HÜDA PAR bu seçimde kilit olmayacak’ demiştik”

Oğan, daha önce Türk milliyetçilerinin, seçimin tam göbeğinde olacağını vurguladıklarını anımsatarak, “‘HDP ve HÜDA PAR bu seçimde kilit olmayacak’ demiştik. ‘Biz, bu seçimin belirleyeni olacağız’ demiştik. İstediğimiz bütün hedeflere vardık. Bundan sonra Türkiye’nin bir siyasi krize, çalkantıya girmemesi için bütün sorumluluğu üstleneceğiz, alacağız. Sorumlu devlet adamı gibi davranacağız” diye konuştu.

 

/rd/

İlginizi çekebilir