Putin: Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girişinin “anlamsız bir adım” olduğunu ve Rusya’nın Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacağını söyledi. Putin ayrıca “egemenliğinin tehdit edilmesi durumunda Rusya nükleer silah kullanmaya hazır” dedi

Rusya Devlet Başkanı Putin 15-17 Mart’ta gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinin öncesi Rus devlet ajansı RIA’ya önemli açıklamalarda bulundu. Rusya’nın iki komşusunun NATO’ya katılmasının ardından konuşan Rus lider Putin, “Finlandiya ve İsveç‘in NATO‘ya katılımı anlamsız bir adım” dedi. Finlandiya sınırında Rus askerinin bulunmadığını belirten Putin, “Orada askerimiz yoktu, şimdi olacaklar. Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacağız” dedi.

Putin, Rusya’nın her ne kadar teknik açıdan hazır olsa da “nükleer savaş” ihtimali için acele etmediğini ve Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya gerek görmediğini söyledi. Putin, ABD’nin, askerlerini Rusya topraklarına veya Ukrayna’ya konuşlandırması halinde Rusya’nın bu hareketi bir müdahale olarak değerlendireceğini belirtti

Benzer haberler

Sosyal medyada güzellik dayatması genç kadınları hasta…

ABD-İsrail ittifakında çatlak mı oluştu?

Putin, Rusya’nın Ukrayna konusunda ciddi görüşmelere hazır olduğunu söyleyerek, “Rusya, Ukrayna konusunda müzakerelere hazır ancak bu müzakereler gerçekliğe dayanmalı” dedi.

Amerikan seçimlerine ilişkin de konuşan Rus lider, “Hiçbir ülkenin seçimine müdahale etmedik. Seçilen Amerikan lideriyle çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

/GazeteOksijen/

İlginizi çekebilir