PJAK: İran devletinin Firuz Musalu’yu idam etmesi kınıyoruz; özgürlük ve adalet mücadelesi sürecek

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), İran’ın toplumu sindirmek için idam yöntemine başvurduğunu ifade ederek, bu çerçevede 20 Haziran’da Kürt siyasi tutsak Firuz Musalu’nun tüm insan hakları ayaklar altına alınarak idam edildiğini açıkladı.

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Kürt siyasi tutsak Firuz Musalu’nun İran rejimi tarafından Urmiye Cezaevinde idam edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Rojnews’in haberine göre açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Benzer haberler

Ukrayna Tarım Bakanı Solsky yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına…

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin borcu açıklandı: 2…

“İran rejimi toplumu susturmak ve sindirmek amacıyla kullandığı idam silahını kullanmaya devam ediyor. Bu çerçevede Kürt siyasi tutsak Firuz Musalu, gizli bir şekilde 20 Haziran’da tüm insan hakları normları ayaklar altına alınarak idam edilmiştir.

İran’daki toplumun tüm sınıfları iktidarın zulmü altındadır. Özellikle siyasi tutsaklara yönelik büyük baskılar uygulanmaktadır. Tüm savunma haklarından mahrum bırakılmışlardır. Urmiye Cezaevinde gizli bir şekilde 20 Haziran’da Kürt siyasi tutsak Firuz Musalu’nın idam edilmesi, insan haklarına aykırıdır. Yargı mercii, bu olayla birlikte tüm topluma ve siyasi tutsaklara karşı büyük bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

Firuz Musalu’nun idam edilmesini kınıyoruz. Bu idam, şüphesiz ki karşılıksız kalmayacak. Özgürlük ve adalet için mücadele devam edecek. Siyasi tutsaklar eskisinden daha fazla hakları için mücadele etmelidir. Buna paralel olarak toplumun da siyasi tutsakların taleplerine karşılık vermesi gerekiyor.”

İlginizi çekebilir