Oktay Candemir: Paranın ve Korona’nın kimde olduğu belli olmaz

Albert Camus, ‚Veba‘ romanında, “Eğer bugün, veba sizi ilgilendiriyorsa, bunun nedeni düşünme zamanının gelmiş olmasıdır. Dürüst insanların bundan korkmasına gerek yok, ancak kötüler titremekte haklı.” diyor.

Ülkemizde koronavirüs salgını başlayınca korkaklar en kolay yolunu seçtiler ve bizden gizlediler. ‘Koronavirüsü tespit edildi ama gizleniyor’ diyen gazetecileri provokatörlükle suçladılar.

Hatta Emniyet Genel Müdürlüğü yazılı açıklamada yaparak,“Ülkemizde de salgının görüldüğüne dair gerçek dışı görüntü ve ses dosyalarını sahte hesaplar üzerinden yayarak kamuoyunu endişeye düşüren korku ve paniğe sevk eden paylaşımlar tespit edilmiştir. Bu şekilde halkı korkutma amaçlı paylaşımlarda bulunan şahıslar hakkında gerekli çalışmalar başlatılmış olup en kısa süre içerisinde adli mercilere sevki sağlanacaktır“ dedi ve dediği gibi salgınlar ilgili gerçeği duyurmaya çalışanlara karşı mücadele başlattı.

Ahaber günlerce koronavirüsü iddialarına karşı özel program yaparak, ‘Yüce Türk milletinden’ gerçeği kaçırmaya çalıştı. Bir ara ‘Devletin bekası’ için gizliyorlar diye düşünmedim değil (!)

Ülkede koronavirüsü olmadığına inanmamızı istiyorlardı ama yurdum insanı yer mi?…

1986 Çernobil faciasından sonra ‘Ülkemize yansıyan bir durum yok, rahat olun’ diyen Sanayi Bakanı Cahit Oral’a vatandaş inanmayınca kameraların karşısına geçerek, “ Türkiye’de radyasyon var diyen dinsizdir. Bakın ben bu çayı içiyorum bir şey olmuyor” demiş ve 2 yıl sonra kanserden ölmüştü.

Böylesi bir deneyime sahip ülkemizde “Sağlık Bakanının bakın Çin’e tatile gidiyorum, göreceksiniz bir şey olmadan döneceğim” demesini beklemiyorduk elbet, ama en azından doğruyu söylemesini çok bekledik.

Bunu yapmak yerine havaya ıslık çalmayı tercih etti.

Sonra, Dünya Bankası Korona virüsle mücadele eden ülkelere 12 milyar dolar ayırdığını açıklayınca…

Sağlık Bakanı, “Ülkemizde her an koronavirüsü ile her an karşılaşabiliriz” dedi.

IMF’de korona virüsle mücadele eden ülkelere 50 milyar dolar kredi vereceğini açıklayınca…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca derhal teşhisi koydu: Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın testi pozitif çıktı.

Madem, sonunda bu açıklamayı yapacaktınız daha baştan neyin telaşıydı yaptıklarınız. ‘Koronavirüsü var’ diye paylaşım yapanlardan ne istediniz?

Allah’tan İMF ne kadar kredi vereceğini açıkladı da, millet olarak derin bir nefes aldık (!)

Tabi, bundan sonra korona o nefesi almamıza izin verirse!

Albert Camus’un Veba romanından bir bölümle bitirelim:

“Evet,” dedi rahip, “bu bir salgın olmalı…”

İlginizi çekebilir