Oktay Candemir: HDP’nin yaptığına bak..!

Gaziantep’te HDP’li 61 siyasetçi hakkında hazırlanan iddianamede Savcı,  HDP’yi “Tam bir siyasi parti havası estirmek“le suçladı.

İddianameyi yazan Savcı, HDP’nin tam bir siyasi parti olduğunu söylüyor. Bu demek oluyor ki; AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti bu ülkede siyasi parti havası estirmiyor.

HDP tam da; AKP yarım, CHP çeyrek, İyi Parti Reşat, MHP Gram partisi mi?

HDP’den nasıl bir siyasi parti olmasını istiyor Savcı Bey: Doğum Günü Partisi, Yeni Yıl Partisi ya da Mezuniyet Partisi mi olsun istiyor?

‘HDP siyasi bir partidir’ diye diye yıllardır dilimizde tüy bitti. Bunu söylediğimiz, yazdığımız için yargılandık. Neyse ki sonunda bir Savcı çıktı ve bizim anlatamadığımızı çok iyi bir şekilde izah etti(!)

Savcı Bey doğru yazmış ama eksik yazmış… Ben olsam şunları da eklerdim:

HDP Türkiye’de bir siyasi parti ve muhalefet varmış duygusu yaratıyor(!)

HDP Türkiye’de umut estiren tek parti hissiyatı uyandırıyor (!)

HDP 6 milyon oy alan bir parti gibi davranıyor(!)

HDP parlamentoda 60 milletvekili varmış gibi bir hava estiriyor(!)

HDP yerel seçimlerde 70 tane belediyeyi kazanmış gibi propaganda yapıyor (!)

HDP tüm belediyelerine kayyım atanmış gibi bir hava yaratıyor(!)

HDP Eş Genel Başkanları, Belediye Eş Başkanları ve 5 bine yakın çalışanı tutukluymuş gibi davranıyor. Selahattin Demirtaş’ın bile tutuklu olduğunu iddia ediyorlar.

HDP son üç genel seçimde barajı aşmış gibi siyaset yapıyor… Hatta milletvekilleri bazen meclis kürsüsüne çıkarak konuşma yapıyormuş gibi yaparak devletin bekasını tehdit ediyorlar(!)

HDP’liler seçimlerde mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak, kapı kapı yurttaşlardan oy talebinde bulunarak bir parti gibi çalışıyorlar(!)

Meğer HDP ne kadar suç işliyormuş da, bizim haberimiz yokmuş. Helal olsun Savcıya çok iyi yakalamış HDP’yi(!)

Yıllardır ‘Uzantı’, ‘İllegal’ gibi suçlamalara maruz kalan HDP böylelikle yargı tarafından tam bir siyasi parti olarak tescil edildi ve ironik olan Savcı, HDP’yi suçlu kılmak isterken farkında olmadan bunu yaptı.

Bu iddianameden anlıyoruz ki sorun ‘Örgütle arasına mesafe koyması’, ‘Uzantısı olması’ falan değilmiş, sorun HDP’nin tam bir siyasi parti gibi davranmasıymış. Geldiğimiz nokta şu, HDP’nin siyasi parti olması da suç artık…

HDP yakın zamanda ‘Siyasi faaliyetlerin odağı haline gelmiş’ denilerek kapatılır mı bilemem ama bu ülkede olmaz dediğimiz her şey olduğu için olur mu olur, olmaz olmaz demeyin…

İlginizi çekebilir