Netflix dizi ve filmlerinde Kürt karakterler çoğalıyor

Netflix yeni sezon filmleri arasında beğeniyle izlenilen dram-komedi türü The Beauteifel gama- İyilik Kazansın adlı filmde Afrinli Ardal karekteri dikkat çekiyor. 

Film evsizler dünya kupasını konu alıyor. İtalya’nın başkenti Roma’nın ev sahipliği yaptığı kupaya İngiltere’den giden takımın oyuncularından birside Afrinli Ardal. 

Karakterlerin bir çoğu toplum farklı kesimlerinde sorunlar yaşamış ve evsiz kalmış insanlardan oluşuyor. Ancak yönetmen Ardal’ı bir savaş mağduru ve politik bir öge olarak filimde öne çıkarıyor.     

Oyuncuların kendi aralarında tartışmada takım antrenörü Ardal’ın Afrin’den gelen bir Kürt olduğunu, evlerinin bombalandığını ve tüm ailesinin yok edildiğini söylüyor. 

Bir başka yerde ise Ardal İngiltere-İtalya takımları karşı karşıya geldiğinde oynamayacağını söylüyor.

Ardal bu neden olarak ta İtalya takımının kaptanının Suriyeli bir ‘’Türkmen’’ olduğunu gösteriyor. Kendisinin Suriye’nin Kürt ağırlıklı bölgesinden geldiğini, daha Osmanlı imparatorluğu dönemlerinden buyana tehdit altında olduğunu söylüyor. 

İyilik Kazansın filimde bir anlamda Ardal Suriye’de yaşana yıkıcı savaşın, Kürtlerin çektiği acı ve gösterdikleri direncin temsili oluyor.   

Yönetmen Thea Sharrock İyilik Kazanasın filmi şuan Netflix’te en çok izleneler arasına girmiş durumda.  

 Ayrıca Netfilix’ın şuan en çok izleneler arasında ilk sıraya oturan bilim-kurgu dizisi ‘’Üç Cisim Problemi’’ nin son bölümünde ise dünyayı kurtaracak üç kişinin arasında Kürt kadın savaşçı Leyla Ariç karakterine yer vermişti.

Leyla, Rakka’da IŞİD’e karşı savaşan kahraman bir kadın olarak tanıtılmıştı.  

İlginizi çekebilir