Miçotakis, Erdoğan’ın „bir gece ansızın gelebiliriz“ sözlerine yanıt verdi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová’yı Atina’da kabul ederken yaptığı kısa konuşmasında Türkiye ile yaşanan gerginliğe de değindi.

Miçotakis, Atina’nın Türkiye ile her zaman iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ve uluslararası deniz hukuku çerçevesinde diyalog kurmayı arzu ettiğini söyledi.

Ancak Yunanistan Başbakanı, NATO müttefiki bir ülkeden Yunan egemenliğini sorgulamaya varan tehditler almasının kabul edilemez olduğunu da vurguladı.

Erdoğan’ın sözlerine ilk olarak Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan cevap gelmiş ve yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

„Yunanistan, günlük küstah ve her türlü sınırı aşan açıklamalar ve tehditler konusunda Türkiye’ye uymayacak. NATO içerisindeki birlik ve beraberliğe kimin zarar verdiğini göstermek için son günlerde yapılan provokatif açıklamaların içeriğine dair müttefiklerimize ve ortaklarımıza bilgi vereceğiz. Aynı zamanda uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde bölgenin tamamı için istikrar ve güvenlik sütunu olarak kalmaya devam edeceğiz.“

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Bosna Hersek ziyareti sırasında Yunanistan’a yönelik sert tutumunu şu sözlerle sürdürmüştü:

„Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer ‚Bir gece ansızın gelebiliriz.‘ diyorsak, ne dedim? Vakti saati geldiğinde TEKNOFEST’te bunu söyledim, bir gece ansızın gelebiliriz. Niye? Eğer ellerinde bu adalar var, bu adalarda üsler var, filan falan, buralardan hareketle bize karşı bu tür böyle gayrimeşru tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, biz ne diyoruz? Sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan’ın ben bildiğine inanıyorum. O vakit, saat gelirse gereği yapılır. Çünkü bizim uçaklarımıza böyle radar kilitlemesi, şu, bu, filan, bu tür adımları atmak hayra alamet değil.“

Kaynak: euonews

İlginizi çekebilir