Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri için başvurular başladı

İstanbul’da 8 Ocak 1996’da haber takibi sırasında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra işkence sonucu katledilen Metin Göktepe anısına her yıl düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin bu yıl 27’ncisi düzenlenecek. Ödüller için başvurular başladı. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Komitesi, ödüllerin Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan 2024 tarihinde verileceği duyurdu. 
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin jürisinde bu yıl şu isimler yer alıyor: Banu Güven, Filiz Gazi, Hakkı Özdal, Nazım Alpman, Pınar Öğünç, Sorel Dağıstanlı, Tuluhan Tekelioğlu ve Yetvart Danzikyan.
Haber (yazılı haber-görüntülü haber), fotoğraf ve yerel gazetecilik olmak üzere üç dalda düzenlenen yarışmaya katılım koşulları ise şöyle:
“* Yarışmaya, 10 Mart 2023 ile 10 Mart 2024 tarihleri arasında yayımlanmış olan ürünler katılabiliyor.
* Yarışmaya katılacak ürünlerin, yazılı basında yayımlanmış olanların PDF formatında, görüntülü haberlerin ise wetransfer yoluyla gönderilmesi gerekiyor.
* İnternet medyasında yayımlanmış haberler de haber kategorisinde değerlendirilecek. İnternet medyasında yayımlanan haberlerin linkinin gönderilmesi gerekiyor.
* Fotoğraf dalında yarışmaya katılacak adayların da yine mail üzerinden gönderecekleri fotoğraflarıyla birlikte ürünün adını, çekildiği yeri ve tarihini yazmaları gerekiyor.
* Yarışmaya katılacak adayların ürünlerini kısa öz geçmişleri, iletişim bilgileri ve bir fotoğrafları ile birlikte gazetecilikodulleri@gmail.com adresine mail olarak 14 Mart 2024 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor.”

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir