Mesud Barzani: Bileşenlerin katılımı olmadan seçimlere katılmayacağız

KDP Lideri Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde bileşenler olmadan seçimlere katılmayacaklarını açıkladı.

Başkent Erbil’deki konutunda dünyadaki Doğu Süryani Kilisesi Patriği III. Mar Awa’yı kabul eden Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki birlikte yaşam ve bileşenlerin hak ve hukukuna değindi.

Görüşmeye ilişkin KDP Başkanlık Ofisinden açıklama yayımlandı.

Mesud Barzani, Irak Federal Mahkemesinin bileşenlerin aleyhine verdiği kararın anayasaya aykırı olduğunu belirterek, “Bu hatadan dönülmeden ve bileşenlerin katılımı olmadan seçimlere katılmayacağız. Çünkü Bileşenleri mahrum bırakmak, halkımızın tarihi değerlerine indirilmiş bir darbedir” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaya göre Patrik III. Mar Awa’yı da KDP Lideri Barzani’nin ”Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki dini bileşenleri desteklemedeki rolünü takdir ederek”, Patrik’in Erbil’deki genel merkezini açtığı için teşekkür etti.

Rûdaw’ın haberine göre Patrik III. Mar Awa, Federal Mahkeme’nin bileşenlerin temsiliyet hakkını ortadan kaldırmaya yönelik kararı karşısında Mesud Barzani’nin gösterdiği tutumdan dolayı da teşekkür etti.

Mar Awa, bu tutumunun, ”Kürdistan Bölgesi ile Irak’ta insani yaklaşımı, birlikte yaşamın, Birlik ve beraberliğe olan bağlılığın göstergesi olduğunu” ifade etti.

Açıklamada son olarak “Başkan Barzani’nin, Kürdistan’da bir arada yaşama kültürünün varlığını büyük bir gurur olarak nitelendirdiği” belirtildi ve “bu kültürü her yönüyle koruyacaklarını ve zenginleştirecekleri” de bildirildi.

 

/rd/

İlginizi çekebilir