KNK: Saldırılara karşı tutum almaya çağırıyoruz

KNK, Türkiye’nin Metîna’ya dönük olarak başlattığı operasyonları kınadı ve “Kapsamlı, topyekun ve seferberlik tutumuna ihtiyaç var” açıklaması yaptı.
Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK), 22’nci Genel Kurulu’nda Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki Metîna alanlarına yönelik olarak başlattığı operasyona tepki gösterdi.
İkinci gününde devam eden kurulda bu konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.
KNK Eşbaşkanı Zeynep Murad, “Burada Türk devletinin tüm işgal saldırıları ve operasyonlarını güçlü bir sesle kınıyoruz” dedi.
Murad, ”Federe Kurdistan Bölgesi’ndeki tüm parti ve örgütlere de saldırılara karşı çıkın” çağrısı yaptı.
Murada, şunları söyledi:
“Dünden itibaren geniş bir operasyon başlatılmış. Burada hazır bulunanlar adına, bir kez daha bu operasyonları ve saldırıları kınıyor, Kürtlerin ve Kurdistanlıların sesiyle işgale hayır diyoruz. Kurdistan topraklarının işgalcilerin hegemonyası altına girmesine izin vermeyeceğiz.”
”Türkiye’nin Kürt kazanımlarını hedeflediğini” belirten Murad, “Bu savaş geniş ve topyekun bir savaştır. Bu nedenle kapsamlı, topyekun ve seferberlik tutumuna ihtiyaç var. Her taraftan, halkımız ve özellikle Güney Kurdistan’daki halkımız, tüm partiler ve siyasi partiler, hiç kimse Kurdistan topraklarındaki bu çirkin komplonun, bu savaşın parçası olmamalıdır.” ifadesini kullandı.
/Mezopotamya Ajansı/
İlginizi çekebilir