Kılıçdaroğlu: Kasım ayını bekleyin; Bay Kemal’i bekleyin…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD gezisinde ilişkin aldığı eleştirilere yönelik olarak cevabını sosyal medya hesabından paylaştı. Geziye ilişkin olarak „Bu ziyaretleri eleştirenler var, “Sansür yasası oylanırken neden gittiniz” eleştirilerine, „Ya her zamanki gibi Meclis’e gidip mücadele edecektik ancak saray elindeki sayısal çoğunlukla yasayı geçirecekti. Yani gençlere yeni bir şey söylemeden bu süreç tamamlanacaktı. Ya da gençlerin, yeni bir Türkiye’nin mümkün olduğunu görmelerini sağlayacaktım. Ben bu yolu seçtim“ yanıtını verdi. „Bu topraklarda bugün, Atatürk sonrası birinci ve ikinci yüzyılın iki farklı Türkiye’sini konuşmaya başlamamız lazım.“ diyen Kılıçdaroğlu, paylaşımların sonunda „Yine tekrar ediyorum. Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal’i bekleyin…“ diye yazdı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, AKP iktidarı ile muhalefeti karşılaştırdı. „İki tablo arasında seçim yapacağımız çok kritik bir eşikteyiz.“ diyen CHP lideri, karşılaştırmalarını hesabından şu ifadelerle paylaştı:

„İlkinde 5’li çeteler, pudracılar; İkincisinde dinamik, teknolojik yeni bir Türkiye var“

„İlkinde sansür, yasaklar, zorbalıklar var. İkincisinde ise ümit, bilim, gelecek var.

İlkinde Silivri var, hapis var. İkincisinde özgürlükler var, müzik var, kültür var, sanat var.

İlkinde 5’li çeteler, varlıkçılar, ihaleciler, dolandırıcılar, pudracılar, aile gökdelenleri var. İkincisinde dinamik, teknolojik yeni bir Türkiye var.

İlkinde fıtratla kandırıp 1000 araçlık konvoylarla, koruma ordularıyla Saray’a dönmek var. İkincisinde akıl var, bilim var, tedbir var, cana kıymet vermek var.“

„Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal’i bekleyin“

„Birincisinin sonuna geldik, ikincisi doğuyor.“ diyen Kılıçdaroğlu, „Ben ülkemizi bu çukurdan çıkartacak kendi bilim insanlarımızla büyük koalisyonumuzu gençlere göstermek istedim. Bu bilim insanları, girişimciler, insan hakları aktivistleri, yatırımcılar Türkiye’yi darboğazdan çekip almaya hazırlar.“ ifadesini kullanarak, „Yine tekrar ediyorum. Kasım ayını bekleyin. Bay Kemal’i bekleyin…“ diye yazdı.

 

/t24/

İlginizi çekebilir