Kemal Okutan: Eski Türkiye Yeni Türkiye

Ne bekliyordunuz adamın , “Ben Peker’in arkadaşıyım” demesini mi,  yoksa yemiş yemiş de yediğini dışarı atamamış olan Binali Yıldırım’ın oğlunun, “kokain işinden haberim vardı” demesini mi?

Böyle biri gerçeklerden söz edebilir miydi? Edemezdi. Demezdi, diyemezdi, demedi…

Peki ne dedi? ”Biz Kuzey Irak’ta, Suriye’de, Libya’da vatanı koruyoruz. Biz eski Türkiye’yle mücadele ettik.” Şunu yaptık, bunu ettik…

Bu bir aklama programıydı. Peki aklanabildi mi? Gerçek aklanma insanların vicdanında olur?O da olmadı,olmayacak…

Laf faili meçhullere gelince kontr-gerilladan, özel harp dairesinden söz etti. Eski Türkiye’de derin devletin olduğunu artık olmadığını soyledi.

Bizim bildiğimiz kontr-gerilla karargahı olan Özel Harp Dairesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı ismini alarak devam ediyor. Özel Harp Dairesi ortadan kalkmadı, ismi değişti.

Kaldı ki gladyo(kontr-gerilla) NATO’nun kuruluşu sonrası batı dünyasında oluşturuldu ama Türkiye’nin her döneminde vardı. Kürt sorunu çözülmedikçe de var olmaya devam edecektir.

Komünizmle mücadele amacıyla kurulan Türk gladyosu Kürtlerle mücadele için iş başında. Buna göre yeniden şekillendirildi, dizayn edildi ve görevine devam ediyor.

Orada mısınız 50 yaş üstüler? Eski Türkiye’yi bilirsiniz. Yeniyi de yaşıyorsunuz. Gerçi ben 18,5 yaşımdayım ya neyse anlatayım.

Eski Türkiye’den söz açıĺmışken…..

Bakın eski Türkiye’de ne vardı? Ceyar Çay Evi vardı. Sue Ellen Kuaför vardı. Bobby Cafe vardı. Ajda Çay Bardakları vardı…..

Yeni Türkiye’de ise Peker tipi saç modeli, Kurtlar Vadisi’nden etkilenmiş serdengeçtiler, eşini öldürüp çakıci gibi yürüyen adamcıklar var.

Vay babasını nerden nereye?

Benim gibi ciddi  birini de matraklaştırdılar ya helal olsun size.

Doğup büyüdüğum Besni’de her il ve ilçede olduğu gibi bir kale var. Her kalenin yapılışıyla ilgili de bir hikaye var.

Besni kalesinin hikayesi de şöyle; kaleyi yapanın adının Keltraş olduğu anlatılır. Ölmeden önce Keltraş’ın şöyle bir dörtlük söylediği anlatılır:

Benim adım Keltraş

Yaşadım yüz elli yaş

Bilseydim ölüm var

Koymazdım taş üstüne taş.

İlginizi çekebilir