Kemal Okutan: Devletin partilerine değil, DEM Parti’ye oy verin

Yarın 31 Mart ve demokratik olmayan bir ortamda Kuzey Kürdistan ile Türkiye’de yerel seçim yapılacak. Kürt halkı ve Türkiye’de yaşayan seçmenler sandıklarda oy kullanacak.

Kürt halkı açısından bu seçim yerel yönetimleri kendilerine karşı kullanmak isteyenlerin oyununu bozmaktır. Bütün baskı ve şiddet uygulamalarına rağmen belediyeler ve il genel meclislerini kazanarak yerel ve doğrudan demokrasiyi uygulamaktır. Demokratik yönetim modelini hayata geçirerek diğer halkları dışlamadığını, uzlaşma ve diyalogtan yana olduğunu pratikte göstermektir. İradesini, gücünü, büyüklüğünü göstermektir.

Kürt halkı Newroz ateşinin coşkusuyla sandık başına gidecektir. Demirci Kawa’nın örse vuruşu aşkıyla oyunu DEM Parti’nin ağacının altına vuracak. Siz bakmayın bir elin parmağı kadar sayısı olmayanların kafa bulandırmalarına. Kim ortamı ve Kürt halkının kafasını karıştırmak isterse istesin bu oyun bozulacaktır. Hem Kürdistan’da hem metrepollerde mührü Dem Parti logosunun altına vuracaktır.

Burada bir yanlışı düzeltmek de gerekir.Kimi sol geçinen ulusalcı-ırkçıların seçmenlerin kafalarını karıştırarak özellikle İstanbul’da İmamoğlu için çalışmalarına kızarak sol’u toptan karşıya almak doğru değildir. Şimdi Suriye’li sosyalistler yanlış yapıyor diye Rojava yönetimi demokratik sosyalizmden mi vazgeçsin? Üç-beş ırkçı solcu geçinenin yanlış tavrı Kürt halkını paradigmasını uygulamasına engel olamıyacaktır. Bu coğrafyada sol’u temsil eden tek hareket Kürt hareketidir.

CHP İttihat-Terakki’nin sol yaftalı fraksiyonudur. İttihat-Terakki ise Enver, Cemal ve Talat paşa üçgenidir. Bu coğrafyada ilk defa ırkçı-Türkçülüğü icat edenlerdir. Rumları Ermenileri, Ezidileri, Alevileri, Süryanileri, Kürtleri katledenlerdir. Dolayısıyla bu halklar CHP’ye değil bu halkları zenginlik olarak kabul eden DEM partiye oy vermelidir.

AKP ise İttihat-Terakki’nin sağ-siyasal İslamcı kanadıdır. Bu partiye oy vermek ise 22 yıldır bu halklara zulüm yapan partiye oy vermektir. Bu partiye oy vermek Lokman Birlik, Mehmet Tunç, Seve ve arkadaşlarının katillerine oy vermektir. Kutu içinde Kürt gençlerinin kemiklerini ailelerine teslim edenlere oy vermektir. İŞİD’i besleyen, eğiten  ve Kürt halkının üzerine gönderenlere oy vermektir. Kısacası zulme oy vermektir.

Türkiye’de sosyal demokrat bir parti yoktur. Bu boşluğu da DEM Parti doldurmaktadır. Dolayısıyla sosyal demokrat seçmen DEM partiye oy vermelidir.

Türkiye’de sosyalist bir parti de yoktur. Olanlar da DEM’i desteklemektedir. Sosyalist ideolojiyi de temsil eden parti DEM Parti’dir. Bundan dolayı sosyalistlerin de oy verebileceği tek parti DEM Parti’dir.

Aslında Türkiye’de iki parti var. Birincisi devlet partilerinin tamamı, diğeri DEM Parti’dir.

Diyelim ki senin oğlun,kızın katledilmedi. Sofranın nasıl küçüldüğünü de mi görmüyorsun? Hırsızlığı, yolsuzluğu,yalanı,dolanı da mı bilmiyorsun? Çocuğun neden okulunu bırakmak zorunda kalıyor? Sen neden kiranı ödeyemiyorsun? Neden açsın, yoksulsun? Bunları düşünerek sistem partilerine oy verme. Seni düşünen tek parti DEM Parti’dir.

Düzen partilerine oy veren Kürtlere sesleniyorum.Bu nasıl bir duygu?

İnsan kendi katiline oy verir mi?Seninle kavga eden bir muhtara kızıp oy vermiyorsun ama senin halkını öldürenlere oy veriyorsun.Bunu nasıl kabul ediyorsun? Hani oy namustu?Silahın oyundur ama silahını düşmanına veriyorsun seni öldürsün diye.

Yarın DEM sandıktan zaferle çıkmalıdır, çıkacaktır da…

İlginizi çekebilir