Kammer: Türkiye ile bir İMF programı konusunda görüşme yok

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Dairesi Direktörü Alfred Kammer, herhangi bir IMF programı konusunda Türk yetkililerle bir görüşmenin olmadığını söyledi.

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa ekonomileri konulu bir basın brifingi düzenlendi.

Benzer haberler

Brifingde Kammer, VOA Türkçe muhabirinin “Türkiye’de yeni bir IMF programına ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz? Bu konuda Türk yetkililerle görüşmeler yapılıyor mu?” sorusunu da yanıtladı.

Türkiye’de hayata geçirilen reform programını çok desteklediklerini ifade eden Kammer, “Biz de Türkiye’deki ekonomi ekibinin uyguladığı programı tavsiye ederdik. Hayır, Türkiye’yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programı konusunda bir görüşme yok” dedi.

Kammer, VOA Türkçe muhabirinin, “Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ekonomi politikasında yapılan değişikliği nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu politikanın kalıcı olacağına inanıyor musunuz?” şeklindeki bir başka sorusu üzerine, Türkiye’de uygulanan programın kırılganlığı daha da azaltmasını, enflasyonu zaman içerisinde kalıcı olarak düşürmesini ve yatırımlar için uygun iklimi yaratmasını beklediklerini söyledi.

 

İlginizi çekebilir