Jina Mahsa Emini eylemlerine destek veren ve18 aydır tutuklu bulunan Kürt rapçi Saman Yasin’den mektup

İran’ın 18 aydır cezaevinde tuttuğu Kirmaşanlı Kürt sanatçı Saman Yasin, hakkında idam cezası olsa dahi infaz edilmesini istedi.

İran’da çok bilinen Kürt rapçi Saman Yasin, Jina Emini eylemlerinin başında sosyal medya hesabından protestocuları desteklemiş ve birkaç protesto şarkısı yazmıştı.

Yasin, protestolar sırasında bir güvenlik görevlisini öldürmeye teşebbüs, bir çöp kutusunu ateşe vermek ve üç kere ateş etmekle suçlaması ile Ekim 2022’de tutuklanarak Kerec’deki Gezel Hesar hapishanesine gönderilmişti.

Yasin, “Allah’a karşı savaş açmak” suçlamasıyla karşı karşıya bulunuyor. bu suçlama, İran’daki muhalefeti bastırmak için genellikle açık bir delil olmaksızın uygulanan bir suçlamadır. Yüksek Mahkeme’nin yeniden yargılama kararına rağmen, ‘sahte infaz’ da dahil olmak üzere zulümlere maruz kaldığı için hâlâ hapiste tutuluyor.

Benzer haberler

Demirtaş’tan Amedspor’a kutlama mesajı

Meclis Başkanı Kurtulmuş DEM Parti’yi ziyaret edecek

Yasin, son olarak İran Yargı Şefi Golam Hüseyin Muhseni’ye sağlık ve zihinsel durumunun kötü olduğunu belirten bir mektup gönderdi.

Tutukluluğunun işkence koşullarına ve kaderinin bitmek bilmeyen belirsizliğine dayanamayacağını ifade eden sanatçı acılarına son verilmesi için cezası idam olsa dahi uygulanmasını istedi.

Saman Yasin mektubunda hiçbir gerekçe gösterilmeden tutuklandığını ve 18 aydan fazla bir süredir hiçbir delil olmaksızın cezaevinde tutuklu kaldığını, akıbetinin ise belirsiz olduğunu ifade etti.

/rudaw/

İlginizi çekebilir