Hasip Kaplan: Savaş Müteahhitleri

Irak savaşı sonrası Suriye iç çatışmalarla harabeye dönerken, Libya Karabağ, Afganistan’da yaşanan çatışmalar, değişimler savaş müteahhitlerinin iştahını kabartıyor.

Savaş müteahhitleri Azerbeycan’la Libya ile milyarlık ihaleleri konuşuyor.

Kürdistan’ın dört parçasıda bu ateş çemberinin içindedir. Rojava’da yaşanan çatışmalar, Başur saldırıları sürüyor. 

Şengal’de Türk uçaklarının hava saldırısında hastane vuruldu siviller öldürüldü,Kürtlere  karşı açıkça savaş suçu işlendi.

BM, AK, AB, NATO insanlığa karşı savaş suçları işleyen AKP+MHP iktidarına karşı yeterli bir tepki göstermiyor. ABD Dış işleri bakanlığının kınaması yeterli değildir.

Kürdistan tamamen uçuşa yasak bölge ilan edilmese bu Kürt düşmanı saldırılar sürecek.

Türkiye uzun bir süredir orman yangınları, sel felakatleri ve depremlerle boğuşurken,iktidarın felaket müteahhitleri kollarını sıvıyorlar.Şimdiden TOKİ vs. İhale yarışına girdiler.

Savaş ve felaket müteahhitleri savaş sonuçları üzerinden altyapı,enerji,inşaat sektörleri üzerinden ihalelere girerken,savaşın sürdüğü yerlerde gelişmiş ülkeler silahlarını satmaya devam ediyorlar.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği, NATO insanlığa karşı savaş suçları işlenirken üç maymunları oynuyorlar.

Sömürgecilerin az gelişmiş ülkelerde maden ve enerji gaz ve petrol şirketlerini korumakla işe başlayan paralı askerler, lejyonerler artık iç çatışmalarda savaşlarda yaygın olarak görevlendirilmeye başlandı.

Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Libya, Karabağ’da faaliyet gösterdiler.Türkiye’de SADAT ve benzeri milis mafya örgütlenmeleri artmaya başladı.

Afganistan’da yaşanan trajedi Talibanın gelişi Erdoğan için can simidine dönüştürülmek isteniyor. Mülteci ihalesi ve savaş hasarı için savaş müteahhitleri

devreye girdiler.

Teröre destek veren devletler ve iktidarlar Kürdistan’da Filistin’de Afganistan’da aynı rolü oynamak istiyorlar. BM ile Avrupanın yaklaşımı ‘’az hasar kontrollu’’ yaklaşımdır. 

En kullanışlı devlet olarak Türkiye ve iktidar görülmektedir.İdeolojik akrabalıkları görüşmeleri Afganistan’da bekçilik görevi pazarlıklarına uygun görülüyor.

Afgan kadınların Taliban iktidarında yaşadığı zulüm görmezden geliniyor. Afganistanda farklı etnik yapılar ve grupların varlığı iç çatışmaların hemen bitmeyeceğini gösteriyor.

Rusya ve Çin Afganistan’da maden kaynakları ve uyuşturucu konusunda farklı işbirlikleri yaşayabilirler.Ancak,Afganistan’a komşu hiç bir devlet rahat ve huzuru içinde olmayacak.

Savaş müteahhitleri silahla zaptedilmeyen yerleri sermaye ile ele geçirmede deneyimlidir.

Afganistan’ın Talibana on gün içinde teslim edilişi, DAİŞ’in Musulu ele geçirmesi,ordunun kaçışı ve teslim oluşuna benziyor.Sonrası yıkım ölüm köle ticareti zulüm oluyor.

DAİŞ Şengal ve Kobani’de Kürt halkına saldırdı,saldırılar hezimete uğradı.

YPG/YPJ savaşçıları savaşarak topraklarını halklarını onurlarını korudular.Dünyanın en meşru kahramanlık destanını yazdılar.

DAİŞ Suriye sınırını yol geçen hanına çevirmişti, AKP iktidarının desteğini alarak

Diyanet konukevlerinde ağırlanarak,silahlı olarak SMO gibi çetelerle birlikte hükümetle el ele verdiler. Canlı bombalar patlattılar.

900 Km.lik Suriye sınırını DAİŞ’e peşkeş çeken iktidar,Kobani zaferinden sonra Rojava ve Bakur Kürtleri arasına 900 Km.lik duvardan sınır ördü,Kürtleri birbirinden ayrmaya kalktı.

Teskerelere evet oyu veren CHP, İParti şimdi ‘’sınır namustur’’ pankaratları asıyor.

AKP iktidarının ördüğü 900 Km.lik Suriye sınır duvarı ne zamandan beri namusunuz oldu.

Sınır namus diyorsanız başka ülkelerin halkların sınırını ihlal ettiğinizde,size ne diyecekler.

Şengal’de Hastane bombalamak sınır aşmak saldırmak Kürtleri öldürmek neyin namusudur. Rojava’da uçak saldırıları sonucu masum insanların ölmesi sadece insanlığa karşı işlenmiş savaş suçudur.

Afganistan halkı Talibana karşı Kürt halkının DAİŞ’e karşı mücadelesini örnek almalıdır.Kürt kadın savaşçıların mücadelesini örnek almalıdır.

Rojava’da ulusal direniş destanı yazan Kürt kadınları gibi Afganistanda kadınlar kendilerini yok sayan köle Taliban zihniyetine karşı direnişe geçerse başarıya ulaşabilirler.

Demokrasiye açıkça karşı olduğunu söyleyenlere karşı,halklar birleşir mücadele ederse  Savaş Müteahhitlerinin hesabını bozar.

 

Taliban,El Kaide, El Nusra, DAİŞ gibi teröristlerle işbirliği yapan iktidarlar milyonlarca mültecinin evinden yurdundan olmasına neden oldu.

 

Bugün bunların başında sorumlu olan AKP iktidarı gelmektedir. Muhalefetin mülteci düşmanlığı Ankara’da olduğu gibi ırkçı düşmanlığa lince dönüşüyor.

 

Afganistanda yaşananlara bakınca, ‘’Jin Jiyan Azadi’’  ile ‘’Berxedan Jiyana’’ diyen Kürt halkının mücadelesini örnek almalılar. 

 

İlginizi çekebilir