Gezi tutuklusu Çiğdem Mater’in yapımcısı olduğu filmin gösteriminde mektubu okundu

Yapımcısı olduğu “Yaban” filminin gösterimi sonrası mesajı okunan Gezi tutuklusu Çiğdem Mater, “Özgür günlerde festivallerde, Adana’da yeniden buluşmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda yer alan, Gezi Davası tutuklusu Çiğdem Mater’in yapımcısı olduğu “Yaban” filminin gösteriminde mesajını ekip arkadaşlarından Damla Kırkalı okudu.

Mater yolladığı mesajda, “Özgür günlerde, festivallerde, Adana’da yeniden buluşmak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Mater’in Adanalı izleyiciler için kaleme aldığı mesajı şöyle:

Çok sevgili Adanalı sinemaseverler,

Bugün çok emek verdiğimiz filmimiz ‘Yaban’ı perdede sizinle birlikte izleyemediğim için çok üzgünüm. Ne güzel ki filmimizin şahane ekibinin en azından bir kısmı bugün sizinle birlikte oradalar.

Hep çok sevdiğim Adanalı izleyicilerle soru – cevabı kaçıracağım, ‘Yaban’la birlikte annelik, kadınlık ve göçmenlik üzerine birlikte düşünüp konuşamayacağımız için çok üzgünüm.

Özgür günlerde festivallerde, Adana’da yeniden buluşmak için sabırsızlanıyorum.

Bakırköy Kadın Cezaevinden sevgilerimle…

Gösterim sonrası soru-cevap için sahneye çıkan ekipte yer alan Kırkalı, “Yapımcılarımızdan birisi aramızda olamadı maalesef. Türkiye sinemasına çok değerli filmler kazandırmış olan, canımız Çiğdem Mater çekmediği bir film sebebiyle 18 yıl ceza aldı. Arkadaşımızın bir an evvel özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz” dedi.

Kaynak: Karına
İlginizi çekebilir