Adı faili meçhul cinayetlerle adı anılan Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı öldü

Çok sayıda faili meçhul cinayetin emrini veren, „Tamburalı Paşa“ lakaplı emekli Korgeneral Hasan Kundakçı öldü. Kundakçı’ın adı son olarak Sedat Peker’in Kutlu Adalı suikastı açıklamasında gündeme gelmişti.

Özel Harp Dairesi Başkanlığı yapan Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı’nın tansiyon düşüklüğü şikayetiyle gittiği Kavacık’taki özel bir hastanede dün hayatını kaybetti. Selimiye Camii’nde çarşamba günü düzenlenecek törenin ardından Kundakçı’nın Zincirlikuyu Mezarlığında defnedileceği bildirildi.

PEKER’İN İDDİALARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Amedspor’un aldığı ceza belli oldu

Hasan Kundakçı, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı öldürüldüğünde Kıbrıs’ta Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı yapmaktaydı.

Hasan Kundakçı’nın adı son olarak Sedat Peker’in Kutlu Adalı suikastı açıklamasında gündeme gelmişti. Peker’in iddiaları üzerine konuşan eski özel harekatçı Korkut Eken, Kundakçı’nın “suikastçiye yardım etmek amacıyla” Kuzey Kıbrıs’a gittiğini iddia etmişti.

Eken, o dönem Barış Kuvvetleri Komutanı olan Hasan Kundakçı’nın Mehmet Ağar’dan yardım istemesi üzerine, her ihtimale karşı Atilla Peker’le (Sedat Peker’in kardeşi) Kıbrıs’a gittiğini öne sürmüştü.
Kundakçı, Kürt illerinde görev yaptığı sürede de bölgede birçok faili meçhul cinayette adı geçmişti.

/hr-dv/

 

İlginizi çekebilir