Erdoğan’ı Bağdat’ta Sudani karşıladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak Bağdat Uluslararası Havalimanı’na ulaştı.

Saat 09.15’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan hareket eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak Bağdat’a indi. Konuk cumhurbaşkanını Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve beraberindeki üst düzey heyet karşıladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk görüşme Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşecek. Ardından Erdoğan ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin saat 12.45’te bir araya gelmesi bekleniyor.

Her iki ülkenin üst düzey heyetlerinin toplantısı ise saat 13.20’de başlayacak.

İki ülke arasında iki stratejik olmak üzere 20’nin üzerinde gerçekleşecek anlaşma ve mutabakatın imza töreni saat 14.30’da gerçekleşecek. Ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Erdoğan, Bağdat’ta saat 17.00’de Türkmenlerin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Bağdat temasları ardından Erdoğan’ın akşam saatlerinde Kürdistan Bölgesi’ne ulaşması bekleniyor.  Erdoğan Erbil’de Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’nin aralarında olduğu  üst düzey yetkililerle görüşecek.

Erdoğan’a Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Muhammed Fatih Kaçar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahreddin Altun ile Dış Politika ve Güvenlik Danışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pazar günü İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ın Irak ziyareti sırasında iki ülke arasında 20’den fazla anlaşma ve mutabakatın imzalanacağını söyledi.

Erdoğan 13 yıl aradan sonra ilk kez Irak’ı ziyaret ediyor.

 

/rûdaw/

İlginizi çekebilir