Erdoğan: Seçim tarihini öne çekebiliriz

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. 

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

„Şu günlerde, yeni bir imtihanın eşiğindeyiz. Mevsim şatlarını dikkate alarak belki biraz öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. 

Diğer partilerin üye sayılarını vereceğim. Hepsini toplayın, üçle çarpın, AK Parti’nin üye sayısına yetişemiyor. AK Parti’nin üye sayısı, cumhuriyet tarihimiz boyunca bir siyasi partinin erişebildiği en yüksek üye rakamıdır.

Bizler Allah’a güvenerek, millete dayanarak, eser ve hizmet için çalışarak bugünlere geldik. 

Bizim için her yeni üye, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun hayata geçmesi için ekstra bir güçtür. 

Girdiğimiz her mücadeleyi zaferle taçlandırmayı milletimizle aramızdaki güçlü bağa borçluyuz. Üye çalışmalarımızı ilk günkü heyecanla sürdürerek bu rakamı daha yukarı taşımakta kararlıyız. 

Dünyadaki ve bölgemizdeki her gelişme ister istemez ülkemizi de etkiliyor. Türkiye’nin diğer ülkelerden farkı, hem bu etkinin olumsuzluklarını en az seviyeye indirecek altyapıya hem de krizleri avantaja çevirecek avantaja sahip olmasıdır. 

Demokraside sessiz devrimlerle milletimizin her kesiminin hak ve özgürlük taleplerini karşıladığımız, başarılı yönetimle ülkemizi hızla kalkındırdığımız bir dönemden söz ediyoruz. 

Enflasyondan faiz oranlarına, büyük projelerin ritmine kadar tarihi bir yükseliş yakalamıştık. En büyük 10 ekonomi hedefimize emin adımlarla ilerlediğimiz bu süreçte önümüze izanla, mantıkla açıklanamayacak hadiseler çıkmaya başladı. 

Gezi olayları bahanesi ile önümüze konan talepler bile tek başına alenen ve resmen Türkiye’ye dur ikazıydı. Biz bu resti görüp yolumuza devam edince 17 25 Aralık yargı-emniyet darbe girişimiyle ülkenin meşru yönetimini devirmeye yönelik kumpaslar devreye sokuldu. Milletimizle bu kumpası akamete uğratınca çukur eylemleriyle vatan topraklarının bütünlüğüne saldırdılar. Güvenlik güçlerimizle birlikte teröristleri açtıkları çukurlara gömünce sınırlarımızı, şehirlerimizi hedef aldılar. Ardı ardına yaptığımız harekatlarla bu oyunu da bozduk. Orduya sızdırdıkları hainlerle başlattıkları 15 Temmuz darbe girişimi de akamete uğradı. Yönetim sistemini değiştirerek mücadeleyi bir üst seviyeye çıkarmamız üzerine, dünyada eşi benzeri olmayan ekonomimizi çökertme tehdidine maruz kaldık. Aldığımız tedbirlerle bu meseleyi de hal yoluna koyarken, tüm dünyayı etkileyen krizlerin rüzgarı etkilemeye başladı. 

Rusya Ukrayna savaşıyla genişleyen kriz, gelişmiş diye tabir edilen ülkelerin hiçbir şeyi umursamadıklarını ispatladı. Putin’le bir görüşmem oldu bu sabah. Rusya Ukrayna savaşını ele aldık. Bunun yanında bölgede neler yapabileceğimizi konuştuk. Suriye’deki gelişmeler, Rusya Türkiye Suriye olarak savunma bakanlarımızın bir araya gelişleriyle bir süreç başlattık. Dışişleri Bakanlarımızı üçlü olarak bir araya getireceğiz. Daha sonra da görüşmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz bölgedeli sükuneti sağlamak, bölgede barışı egemen kılmak. Birazdan Zelenski ile görüşmem olacak.

Rusya Ukrayna savaşında izlediğimiz dengeli siyasetle bölgedeki ateşin genişlemesini engelledik. Tahıl koridoru sayesinde tüm dünyayı açlık tehdidinin peşinden kurtardık. Faiz ve kur sistemindeki dengesizliğin faturasını yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı olarak ödediğimiz bir dönemi yaşadık. 

Biz bu çalışmaları yürütürken sancıların, belirsizliklerin üzerimize kara bulut gibi çöktüğü günler de oldu ama duruşumuzdan taviz vermedik. Maruz kaldığımız telkinlere, baskılara rağmen özgün politikalarımızı hayata geçirdik. Tercihimizi, yatırım, üretim, istihdam ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmeden kullandığımız için mutluyuz. İstihdamdan ihracata kadar her başlıkta aldığımız başarılı sonuçlar, verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini gösteriyor. 

AK Parti’nin cesaret edemez denilen her şeye cesaretle girişen bir parti olduğunu anlatmanız gerekiyor. 

Bay Kemal lütfeder de Gemlik’e gidersen, sana rehberlik edecek kişiler de görevlendirebiliriz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da göndermem lazım. Ondan da çok korktu mu ne yaptı, ‚o gelirse gelmem‘ demiş. 

Öbürü ‚oraya 60 bin kişi gelirse, bir kere doldursunlar elini öperim‘ diyor. Biz öyle herkese el öptürmeyiz. Büyük Çamlıca Camii nice defalar 60 binleri ağırladı. Bizim bu zattan bu ifadeyi duymamız çok üzmüştür. Bunu o masanın etrafında birileri söyleyebilir ama onun söylemesine akıl kâr erdiremedik. Yazıklar olsun. Öbürü de çıkmış, Erdoğan Ayasofya’yı açamaz. E açtık, ne yapacaksın şimdi? 

 

/T24/

İlginizi çekebilir