Erdoğan CHP’li Köksal üzerinden DEM’i hedef aldı: Buram buram ırkçılık kokan söylemlerine seslerini çıkarmadılar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sizlerin iradesini tek parti faşizminin kalıntısı, CHP’nin kifayetsiz, muhteris yöneticilerine meze edenler mi Ağrı’ya hak ettiği hizmetleri getirecek? CHP’li belediye başkan adaylarının buram buram ırkçılık, ayrımcılık kokan tüm söylemlerine seslerini çıkarmayanlar mı sizin hakkınızı savunacak?” diyerek DEM Parti’yi eleştirdi.

Türkiye’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dörtyol kavşağında partisince düzenlenen mitingde konuştu.

Ağrı’da 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde AKP adayının kazandığını hatırlatan Erdoğan, “Her ne kadar geçtiğimiz mayıs ayındaki seçimlerde arzu ettiğimiz neticeleri alamamış olsak da Ağrı’nın 31 Mart’ta yine tercihini AK Parti’den yana yapacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmasında CHP ve isim vermeden DEM Partiyi eleştiren Erdoğan, “Şimdi yine birileri çıkmış, tek parti faşizmini hortlatmak için can atan CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Dün silah zoruyla yaptıklarını bugün örtülü baskıyla, daha önemlisi tek parti faşistleriyle gizli saklı ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin gayreti içindeler. Öyle ki bu uğurda yasakların, hukuksuzlukların ve baskıların sembolü olan CHP’ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler. Ne dünya eski dünya ne Türkiye eski Türkiye” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Sırtını örgüte dayayan siyasi temsilciler, İstanbul’da ve diğer başka yerlerde kirli pazarlıklarla kendi ikballerini kotarmanın peşindeler” dedi.

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın “Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” şeklindeki sözlerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Sizlerin iradesini tek parti faşizminin kalıntısı, CHP’nin kifayetsiz, muhteris yöneticilerine meze edenler mi Ağrı’ya hak ettiği hizmetleri getirecek? CHP’li belediye başkan adaylarının buram buram ırkçılık, ayrımcılık kokan tüm söylemlerine seslerini çıkarmayanlar mı sizin hakkınızı savunacak? Ağrı’yı ve bu bölgeyi arka bahçeleri olarak kabul edip Batı’ya şirin gözükmek için kendi ülkesine ihanet derecesine varan saldırılar yapanlar mı Ağrılı kardeşlerimin geleceğini inşa edecek? Yıllardır Mecliste oldukları halde ülkenin, milletin, şehirlerimizin en küçük bir meselesinin çözümüne öncülük etmeyenler, katkıda bulunmayanlar mı Ağrı’ya eser kazandıracak? Bugüne kadar bunların bir eseri var mı? Bir eserini gördünüz mü? Bunların ne Ağrı ne Van ne Diyarbakır umurlarında. Bunlar için önemli olan tek şey İstanbul’daki, Brüksel’deki, Berlin’deki, Londra’daki, Washington’daki ağababalarından aldıkları emirlerdir. Zaten fırsatını bulan da soluğu oralarda alıyor. Bunların, iradenizi istismar etmeyi amaçlayan turistik geziler haricinde samimiyetle halinizi hatırınızı sormak için hiç Ağrıya geldiğini gördünüz mü?”

 

/rd/

İlginizi çekebilir