Erdoğan: AKP’yi eleştiri ya da özeleştiri maskesi altında hırpalamaya kalkışanlara da asla müsaade etmeyiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’de AKP grup toplantısında konuşuyor. AKP’nin ikinci parti konumuna düştüğü seçim yenilgisinin dair açıklamasında oy kaybını katılım düşüklüğüne bağladı. “Öze dönüş” mesajı veren Erdoğan “Aslımıza köklerimize iradesiyle ve desteğiyle bizi bu makamlara taşıyan aziz milletimize bizi var eden ilkelerimize çok daha sıkı sarılacağız” dedi. AKP içindeki tartışmaları ve eleştirileri “AK Parti’yi eleştiri ya da özeleştiri maskesi altında hırpalamaya kalkışanlara da asla müsade etmeyiz.” ifadeleriyle hedef aldı. 

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Bayramdan önce demokrasi bayramı olan seçimleri gerçekleştirdik, seçimin huzur içinde geçmesinden memnun oldum. Seçimlerde ülkemizin gösterdiği demokratik olgunluk gerçekten takdire şayandır. Seçimlerde birkaç hadise dışında asayiş sorunu yaşanmadı. Vatandaşlarımız sandığa giderek iradelerinin özgürce ortaya koydu.”

“Yerel seçimler Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştır.”

“YSK şimdiye kadar 3 ilçe ve 4 belde de seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak şimdiden bu seçimlere hazırlanacağız. Bu seçimlerin ilk göze çarpan katılım seviyesinin yüzde 78 ile düşük olmasıdır. Bu açıdan birçok zaviyeden kapsamlı değerlendirmeyi hak ediyor. 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını da etkilemiştir.”

“Hatay seçimlerle birlikte kendi üzerinden oynanan kirli senaryolara karşı tavrını net bir şekilde ortaya koymuştur. Hatay’a, Hataylı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum ancak ana muhalefet partisinin Hatay’ın iradesini gasp etme girişimi son dakikaya kadar devam etmiştir.”

“Bunun bir yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar pervasızlaşanlar hatta farklı heveslere kapılanlar olduğunu görüyoruz, adeta bir genel seçim havasına girmek suretiyle ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar… 81 ilimizde tek bir iktidar var o da Cumhurbaşkanı ve kabinesidir.”

“Rakamları eğip bükerek kırk dereden analizler kasmak bize yakışmaz.”

“Milletin sandıkta verdiği mesajları doğru okumalıyız. Bu muhasebeyi yapmak, gerektiğinde canı pahasına yanımızda duran aziz milletimize karşı görevimizdir. Yolumuza devam edeceğiz, bizi var eden ilkelerimize daha sıkı sarılacağız.”

“Milletimiz bizden özeleştiri yapmamızı istedi, gereğini yerine getireceğiz.”

“Şunu herkes görsün ve bilsin, biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Kimse sevinmesin, kimse umutlanmasın.

“AK Parti’yi eleştiri ya da özeleştiri maskesi altında hırpalamaya kalkışanlara da asla müsade etmeyiz.”

“Artık seçimin de olmadığı önümüzdeki 4 yıl içinde enflasyonla mücadelemizi inşallah zaferle sonuçlandıracağız. Geçmişte yaptık, yine yapacağız.”

“Haftasonu Filistin davasının lideri misafirim olacak.”

Ayrıntılar geliyor…

KAYNAK: EVRENSEL

İlginizi çekebilir