Erbil’de cinayet: Babası ve kardeşi tarafından vahşice öldürüldü

 Erbil’de geçen yıl iki erkek tarafından bir apartmanın 5’inci katından atılan 19 yaşındaki Feyruz A. isimli kadın, bu sabah babası ve kardeşi tarafından vahşi bir şekilde öldürüldü. Anne ise geçen yıldan beri kızını kurtarmak için yurt dışına çıkmak istediğini ancak Türkiye vizesi alamadığını söyledi.

Olay bugün sabah erken saatlerde Erbil’in Daratu kasabasında meydana geldi.

İddiaya göre Feyruz A.’nın annesi ve üvey babası ile yaşadığı eve baskın düzenleyen akrabaları, 19 yaşındaki kadını kurşun yağmuruna tuttu.

Genç kadın olay yerinde hayatını kaybederken şüpheliler geldikleri araç ile kaçtı.

Geçen yıl apartmandan atılmıştı

Feyruz A. 18 Kasım 2023 günü sosyal medya fenomeni iki erkek tarafından kandırılarak bir apartmana götürülmüş ve burada şahısların cinsel istismarına karşı çıktığı için 5’inci kattan atılmıştı.

Ağır yaralanan genç kadın hastanede tedavi altına alınırken her iki şüpheli asayiş güçleri tarafından gözaltına almıştı.

Ancak mahkemece tutuklanan şahıslar kısa süre önce serbest bırakılmıştı.

Babası ve kardeşi akrabaları ile eve baskın yaptı

Rûdaw muhabirine konuşan anne Naze Ferhad, “Beş kişiydiler. Eski eşim, yani kızım Feyruz’un biyolojik babası, oğlu ve akrabaları eve gelerek kızımı uykuda öldürdüler. Biz o sırada uyuyorduk, kızım Feyruz’un yanında diğer iki kızım da vardı. Onlara bir şey olmadı” dedi.

Cinayetin kızının apartmandan atılması olayıyla bağlantılı olduğunu dile getiren Naze Ferhad, “Apartman olayında kızıma istismarda bulunan şahıslar önceki gün cezaevinden tahliye edildi. Şahıslar sosyal medya üzerinden tahrik edici paylaşımlar yaptı. Zaten namusumuzu kirletmişlerdi. Bu paylaşım akrabalarını tahrik etti” dedi.

Geçen yıl yaşanan olayın ardından yaralanan genç kızın şikayetinden vazgeçtiği öne sürülmüştü.

İddiaları reddeden anne Naze Ferhad, “Böyle bir şey olmadı. Bugüne kadar da hastane ile mahkeme ile uğraşıyorduk. Hatta bu süre zarfında kızımı korumak için birkaç defa ev değiştirdim. Kızımı yurt dışına çıkarmak istedim ama defalarca başvuru yapmama rağmen Türkiye vizesi alamadım” diye konuştu.

Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı

Olayın hemen ardından eve gelen Erbil Asayiş Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

Bu kapsamda şüphelilerden birinin yakalandığı bildirildi.

Ebeveynleri yıllar önce boşanmış

Öldürülen Feyruz A.’nın anne ve babasının 2019’da boşandığı, anne Naze Ferhad’ın 2015 yılında başka biriyle evlendiği öğrenildi.

Talihsiz kadın, annesi ve üvey babası ile birlikte yaşıyordu.

 

/rd/

İlginizi çekebilir