EMEP’li Karaca, Efrin ve Kobanililerin kaldığı çadırlara gitti: Su yok, yemek ihtiyaçları karşılanmıyor

 Efrin ve Kobanililerin kaldığı çadırları ziyaret eden Antep Milletvekili Sevda Karaca, “Su olmadan, yemek ihtiyaçları karşılanmadan burada bir hayat sürdürmeye çalışıyorlar” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca, Maraş’ın Pazarcık ilçesinde Efrin ve Kobanililerin kaldığı deprem çadırlarını ziyaret etti.

Çadırlardaki yaşam şartlarına dair izlenimlerini aktaran Karaca, “Bu gördüğünüz alanda Suriyeliler kalıyor. Kobani’den, Efrin’den yıllar önce buraya savaş nedeniyle gelmiş olan, burada yaşayan, 10 yılı aşkın süredir burada yaşayan Suriyeliler. Derme çatma çadırlarda çoluk çocuk yaşıyorlar. Burada yeni doğmuş bebekler, küçük çocuklar, hamile kadınlar, yaşlılar var. Depremin ilk gününden itibaren burada, bir arada yaşamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Sevda Karaca, EMEP’in resmi Twitter hesabından videoda şunları kaydetti:

“Depremin altıncı ayına geliyoruz. Derme çatma çadırlarda bir hayat kurmaya, bir hayat sürdürmeye çalışıyorlar. Buraya yeterli yardımın gelmediğini hatta belli bir süreden sonra hiçbir yardımın gelmediğini de anlattılar.

“Bir damla su olmadan bir hayat sürdürmeye çalışıyorlar”

Bu alanın karşısında boşluk bir alan var. O alana depremin ilk zamanlarında bir çadır kent kurulduğunda, o çadır kentin vatandaşlar tarafından desteklenmesi, bir miktar da çeşitli yiyecek yardımlarının yapılması dolayısıyla oradaki yardımlarla birlikte buradaki çocukların ihtiyaçları da gideriliyormuş ama orası konteyner kente taşındıktan sonra buradaki mülteciler, buradaki göçmenler kaderine terk edilmiş durumda.

Sıcağın alnında hiçbir damla su olmadan, yemek ihtiyaçları karşılanmadan burada bir hayat sürdürmeye çalışıyorlar.

Acil ihtiyaç burada yaşayan insanların, insani koşullara kavuşturulması, en azından bir konteynere yerleştirilmesi en önemli gündem maddelerinden bir tanesi olmalı.

“Bu insanları bu hâlde bırakamazsınız”

Buranın su, buranın yemek ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Buradaki çocuklar için de bir an önce ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. O yüzden hem Kaymakamlığa hem Valiliğe hem İçişleri Bakanlığına sesleniyoruz: Burayı bu hâlde bırakamazsınız, bu insanları bu hâlde bu sıcağın alnından kendi kaderlerine terk edemezsiniz. Bu konunun takipçisi olacağız.”

 

 

/rûdaw/
İlginizi çekebilir