Düğünde sarı- kırmızı- yeşil şal taktıları için tutuklanan damat dahil, 10 kişi tahliye edildi

İstanbul Esenyurt’taki bir düğünde sarı, kırmızı, yeşil şal taktıkları gerekçesiyle tutuklanan 10 kişi serbest bırakıldı.

Geçen Haziran ayında yaşanan olayda düğünde halay çekerken “PKK’yi simgeleyen şallar açtıkları ve marş okudukları“ iddiasıyla aralarında damat Mesut Karçık’ın da bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

Düğünde şarkı söyleyen müzisyenlerle birlikte 14 kişi hakkında açılan ilk davanın ilk duruşması İstanbul 28’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanıklar suçlamaları reddederek tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak bütün sanıklrın tahliyesine, tutuksuz yargılanan müzisyenler hakkında verilen yurtdışı yasağının da kaldırılmasına karar verdi.

Esenyurt Belediye Nikah Sarayı’nda 12 Haziran’da düzenlenen düğünün ardından polis, düğün sahibi Tahsin Karçık ile damat Mesut Karçık’ında aralarında bulunduğu 10 kişiyi ifadeye çağırmıştı.

İfadeye çağrılan damat Mesut Karçık ve 9 kişi savcılık tarafından ifadeleri alınmadan tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilmiş burada haklarında tutuklama kararı verilmişti.

 

/rd /

İlginizi çekebilir