Doğu Almanya’da okullarda aşırı sağ tehlike büyüyor 

Doğu Almanya eyaletlerinin öğrenci temsilcileri okullarda aşırı sağ tehlikenin artığına dikkat çekiyorlar. Aşırı sağa karşı daha kararlı siyasi bir tutumun alınmasını istiyorlar.  Öğrenciler aşırı sağ tehlikenin yükselmesinden eğitim bakanlığını sorumlu tutuyorlar. 

ARD’nin internet sitesinde yer alan Viktoria Kleber imzalı haberde artan aşırı sağ vakalarına ilişkin sayısız örnekler sıralanıyor. 

Brandenburg Eyalet Okul Öğrencileri Konseyi’nin sözcüsü 18 yaşındaki öğrenci Stefan Tarnow “Bir çok sınıfta masalarda, sandalyelerde ve hatta duvarlarda gamalı haçlara rastlaya bilirsiniz’’ diyerek çok endişeli olduğunu belirtiyor. 

Benzer haberler

Austin: Hamas’ın Gazze’deki birliklerimize…

Tayakısı: Buğday Taban Fiyatı En Az 15 Lira olmalı

 ” Ancak hepsi bu kadar değil: Aşırı sağcı fikirler sınıftaki tartışmalarda da sıklıkla yayılıyor; özellikle göç konusunda’’ diyen Tarnow “Gerçekler yerine genellikle üretilen algılar daha çok yer tutuyor’’diyor. 

“Bazen öğretmenler aşırı sağcı fikirleri bile teşvik ettiği’’ söyleyen Stefan Tarnow okullarda aşırı sağcı vakalara karşı yeterince önlem alınmadığını da dikkat çekiyor.

/ARD/

İlginizi çekebilir