Diyarbakır’da gazetecilere saldırı: GGC çağrı yaptı

🔴Diyarbakır’ın Sur İlçesi Ağaçlıdere Mahallesi’nde seçimi takip eden gazetecilere silahlı saldırı düzenlendi. GGC acil çağrı yaptı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, Diyarbakır merkez Sur İlçesi’ne bağlı Ağaçlıdere Mahallesi’nde meydana gelen muhtarlık kavgasında, gazetecilerin silahlı saldırıya uğradığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anadolu Ajansı, Demirören Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı ekipleri, saldırı sonrası bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları sırada Anadolu Ajansı’nın aracına kurşun isabet etmiştir. Arkadaşlarımızın kimi ambulansla, kimi kendi aracıyla, kimi de koşarak olay yerinden uzaklaşmış ve güvenli bir bölgeye geçmiştir. Meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmede şu anda can güvenlikleriyle ilgili bir sorun olmadığını bildirmişlerdir.

Benzer haberler

Amerika: UCM’nin Netanyahu’yu tutuklama yetkisi…

Michel: Avrupa Birliği genişlemezse yeni bir ‘Demir…

Yetkililere acil çağrı!

Meslektaşlarımızın herhangi bir zarar görmemesi sevindirici olsa da bu vahim saldırı bizim için oldukça endişe verici ve korkutucudur. Zira, bölgede bulunan arkadaşlarımız çok sayıda yaralının bulunduğu köyde güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını, saldırganların da bu durumdan cesaret alarak kendilerine yöneldiğini belirtmiştir. Meslektaşlarımızın şahsında basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hürriyetine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz. Olay yerinden uzaklaşmaya çalışan gazetecilere arkadan kurşun sıkacak kadar vahşileşen saldırganların bir önce yakalanarak, adalete teslim edilmesini bekliyoruz.

Bölgedeki mülki idare amirlerine, güvenlik güçlerine ve askeri personele, sahada çalışan gazetecilerin can güvenliğinin sağlanması için acil çağrıda buluyoruz.”

 

/Kaynak: Amida Haber /

İlginizi çekebilir