Diyarbakır Yeşil Sol finale hazırlanıyor

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere giderken birçok kentte yaptığı mitinglerin finalini yarın İstanbul, Van ve Amed’de gerçekleştirecek. Amed mitingi, Cumartesi günü saat 13.00’da Yenişehir ilçesine bağlı İstasyon Meydan’ında yapılacak.
Mitinge, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Mêrdîn milletvekili adayı Saliha Aydeniz, Azadî Partisi’nden Ayetullah Aşiti, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) temsilcileri katılacak.
Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayları, yarın gerçekleşecek mitinge güçlü katılımın önemli olduğunu ve seçim zaferini kutlayacaklarını belirterek, katılım çağrısı yaptı.
‘KÜRTLERİN İRADESİ SOKAKTA’ 
Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Mehmet Kamaç, gece gündüz demeden, mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak seçim çalışmaları yürüttüklerini söyleyerek, artık sona gelindiğini belirtti. Yarın gerçekleşecek Amed mitingine katılım çağrısı yapan Kamaç, “Bu miting bizim için çok önemlidir. Mitingimizle dünyaya, Amed halkı başta olmak üzere, ‘Kürt halkının iradesi sokaktadır’ fotoğrafını göstereceğiz” dedi.
‘ÖZGÜRLÜKLERİN BAŞLANGICI OLACAK’
Adaylardan Samet Mengüç, halkta büyüyen umuda işaret etti. Mengüç, “Mitingdeki coşkuyla seçime gideceğiz. Mitingle yeni bir rejim, yeni bir siyasi sürecin başlangıcı başlayacak. Halk artık yorgun, son 7 yılda yapılan baskılar, işsizlik ve ekonomik çöküntüyle özellikle ceberut iktidarın yapmış olduğu baskı atmosferiyle seçime giriyoruz. Halkımız ne yapacağını çok iyi biliyor. Halkımız mitinge katılarak bunun mesajını verecek” diye belirtti.
Adaylardan Mehmet Emin Aktar, büyük bir coşkuyla final mitingine katılımın olmasını beklediklerini belirterek, “Mitinge güçlü bir katılım sağlayalım ki, bundan güç alalım. Bu miting aynı zamanda Amed halkının katılımıyla kime destek vereceğini ve oyunu kime vereceğinin net mesajı niteliğinde olacaktır” şeklinde konuştu.
‘YENİ YAŞAMIN İNŞAASI İÇİN’ 
Adaylardan Serhat Eren, “Halkımıza sesleniyorum; İstasyon Meydanı’nda bu kirli savaş politikalarına karşı, ret ve inkar politikalarına karşı, eşit ve özgür bir yaşam için mitinge katılalım” derken, adaylardan Adalet Kaya ise, kadınlara seslendi. Özellikle genç kadınların katılım sağlamasının önemli olduğunu ifade eden Kaya, yeni yaşamın inşasına ilk adım için miting alanında buluşmaya davet etti.
‘ZAFERİ KUTLAYALIM’ 
Adaylardan Sorgül Aytek, kadınların renkleriyle mitinge katılması çağrısında bulunurken, adaylardan Halide Türkoğlu de, seçimlerden bir gün önce hem cesaretle, hem umutla yarınlara daha iyi bakabilmek için önce İstasyon Meydanı’nda buluşmaya çağırdı. Türkoğlu, “Güçlü bir şekilde, halaylarımızla, zılgıtlarımızla 13 Mayıs’ta buluşalım, 14 Mayıs’ta da zaferi birlikte kutlayalım” dedi.
‘HALAYDA ONLARA EL SALLAYACAĞIZ’ 
Adaylardan Ceylan Akça ise, “Bu mitingi Erdoğan rejimi altında geçireceğimiz son gün olarak düşünüp gelmenizi istiyorum. Sokaklarda bizi taciz eden polislerin varlığı ile geçireceğimiz son gün, o gün bu zalimlerin kendilerini güçlü hissettikleri son gün. Bu nedenle onlara inat, en renkli elbiselerinizi giyin, zaferi kutluyoruz. Bu iktidara, bu zulme gülerek yanıt vermelerini istiyoruz. Halkımızı İstasyon Meydanı’na davet ediyorum, gelip bizimle halaya katılmalarını ve bu halayda Erdoğan’a el sallamalarını istiyorum. Biz başaracağız, onlar gidecek” diyerek Amed halkını mitinge davet etti.

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir