DEP milletvekili Mehmet Sincar cinayeti davası yarın görülecek: Zamanaşımı riski var

30 yıl önce Batman’da öldürülen DEP milletvekili Mehmet Sincar davası yarın Diyarbakır’da görülecek. Avukat Şaneşin Aydın, dosyada adı olan bazı sanıklar için zamanaşımına dikkat çekti.

bekletildiğini belirten Şaneşin Aydın, “Yıllardır bu gibi sonu olmayan döngüler ve hukuksuzluklar ile bu dosyayı karara bağlamadılar” dedi.

‘BU KATLİAM, TEK BAŞINA CİHAN YILDIZ’IN TETİKÇİLİĞİYLE OLAN BİR ŞEY DEĞİL’

Sincar davasından sorumlu kişilerin tespit edilmesine rağmen Cihan Yıldız dışında sanık olmamasının da altını çizen Şaneşin Aydın, “Bu dava sadece Cihan Yıldız’ın tetikçiliğiyle olan bir olay değil. Batman’ın en işlek caddelerinden birinde gündüz ortası işlenmiş bir cinayet ve katledilen kişi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir vekili. Yani bu dosyada belirli kişilerin parmağının olmadığından söz edemeyiz. Bunlar zaten başta Susurluk raporu olmak üzere belli başlı raporlarla gündeme gelen gerçeklikler” diye konuştu.

Benzer haberler

Ragıp Duran: Cumhuriyet gazetesi de Türkiye Cumhuriyeti…

Nûpel özel dosya: Modern ‘Rus Çar’ı Putin 5. Kez taç giymeye…

‘JİTEM ÜYELERİNE YÖNELİK ZAMAN AŞIMI’

Cihan Yıldız hakkında zaman aşımının söz konusu olmadığını belirten Aydın, sanık hakkında yeniden yargılama talep edildiğini ve sürecin yeniden başladığını aktardı. Mehmet Sincar’ın cinayetinden sorumlu diğer failler hakkında ise zaman aşımı olacağını dile getiren Aydın şunları söyledi: ‘’Bugüne kadar etkin bir soruşturma yürütülmedi. 2000 yılının sonunda bir Hizbullah üyesi, bir tetikçi karşımıza çıkarılıp olay örtbas edilmeye çalışıldı. Susurluk raporunda ismi geçen JİTEM üyelerine yönelik bir şey yapılmamış ve bunlarla ilgili zamanaşımı süresi 4 Eylül 2023 tarihi itibariyle dolacak.”

‘HİZBULLAH ÜYELERİ SERBEST BIRAKILDI’

Yeniden yargılanma ile birçok Hizbullahçının tahliye edildiğinin altını çizen Aydın, “Cihan Yıldız bu dosyada hükümlüydü. Ağırlaştırılmış müebbet cezası almıştı. ‘İyi hal’ indirimi ile cezası müebbette düşmüştü. Bu süreçte yeniden yargılama kararı verilen bir dosya emsal gösterilerek cezaevlerindeki bütün Hizbullahçılar tahliye edildi. Tek bir dosya emsal gösterilerek, hiçbirinin dosyası usulen de olsa ele alınmaksızın tahliye edildiler. Bu gibi örnekler çoğalırken faili meçhullerin dosyaları için kamuoyu oluşturulmalı ve takip edilmeli. Çarşamba günü Diyarbakır’da görülecek duruşmaya herkesin destek vermesi çok önemli’’ dedi.

İlginizi çekebilir