De Standard: Kürt medya kuruluşlarına baskın Fransa’nın talebi üzerine yapıldı

Belçika’nın önde gelen gazetelerinden De Standard, Brüksel Savcılığına dayandırdığı haberinde, Kürt medya kuruluşlarına baskının Fransa’nın talebi üzerine yapıldığını bildirdi.

Dün gece Denderleeuw’daki iki Kürt medya kuruluşu Sterk TV ve Medya Haber TV’ye yapılan polis baskını savcılığın gazeteye belirttiğine göre, ” PKK finansmanına ilişkin soruşturma yürüten Fransa’nın talebi üzerine” yapıldı.

Kurum yöneticilerinden Orhan Kılıç, gazeteye yaptığı açıklamada Belçika’nın Kürt televizyon kanallarını “kriminalize etmeye” çalıştığını söyledi. Kılıç, “Böyle bir baskının Türk devletiyle bağlantısı var. Bu bağlantıyı görüyoruz, çünkü özgür basında çalışan Kürt gazeteciler de Pazartesi gecesi Türkiye’de tutuklandı. Burada yaşananların Türkiye’deki polis eylemleriyle ilgisiz olduğunu düşünmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gazeteye göre Sterk TV ve Medya Haber TV kanalları çalışanları da, “bu saldırının Erdoğan’ın faşist rejimiyle kirli ilişkiler sonucu gerçekleştiğinden ” şüphelerinin olmadığını söyledi.

Arama sırasında ekipmanlara zarar verildiği, kabloların kesildiği, dizüstü bilgisayarlar ile diğer iletişim ekipmanlarının da polis tarafından götürüldüğü belirtildi.

İlginizi çekebilir