CHP’li Özkoç: Muharrem İnce’nin çekilmesini Kılıçdaroğlu’na destek olarak algılıyoruz

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Bunu bir geri çekilme olarak algılamıyoruz. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına destek olarak algılıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşı ortak mücadelenin önemine vurgu yapan Özkoç, şunları söyledi:

“’Bu seçimleri ve mücadeleyi ancak birleşerek kazanırız’ demiştim daha önce sıklıkla. Onun Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini ayrılmak olarak değil bu yolda birleşmek olarak değerlendiriyorum. Bir kere daha ifade ediyorum, bugün verilen mücadele siyasi partilerin kendi ideolojileri için verdikleri bir mücadele değil. Bugün verilen mücadele Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile laik demokratik bir mücadele verenlerin yer değiştirmesi mücadelesidir. Mevcut sisteme karşı olan bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi gerekir.” 

İnce’nin ifade ettiği şantaj konusuna da değinen Özkoç, “Bu gibi yöntemlerin hepsine karşıyız. Kasetler, ses değiştirmeler, görsel değiştirmeler. Bunlar çok çirkin şeyler, kirli oyunlar. İktidar buna tevessül ediyor, Süleyman soylu buna tevessül ediyor. Tüm bunların karşısındayız” dedi.

İlginizi çekebilir