Çelik, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin, “Liderler görüşmesi aşamasına gelmeye yakın gözüküyoruz”

AKP Sözcüsü Çelik Ömer Çelik, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin, “Liderler görüşmesi aşamasına gelmeye yakın gözüküyoruz” dedi. Çelik, bunun ardından mültecilerin dönüşüyle ilgili mekanizmaların daha hızlı işleyeceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik , “Suriye meselesiyle ilgili bu normalleşme, liderler görüşmesi aşamasına gelmeye yakın gözüküyoruz şu anda. O aşama da tamamlandıktan sonra mültecilerin dönmesiyle ilgili mekanizmalar da daha hızlı işleyecektir.” dedi.

Benzer haberler

İskoçya’da hükümet krizi: Başbakan Hamza Yusuf için…

Özgür Özel: Birilerinin tükenmiş olan siyasi geleceklerine…

AKP’nin Adana milletvekili adayı Çelik, CNN Türk’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Çelik, “Seçim sonrasında Millet İttifakı kazanırsa nasıl bir süreç olacak? Türkiye ‘nin kazanımlarında bir geri adım söz konusu olur mu? Örneğin HDP’nin hedefi Suriye ‘deki askeri operasyonların bitirilmesi. Eğer Millet İttifakı kazanırsa böyle bir süreç olur mu? HDP’nin de desteği göz önüne alınırsa Türk askeri Suriye’den çekilir mi?” sorusu üzerine, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçim galibiyetini ilan edeceğini, böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmayacaklarını söyledi.

Ntv

İlginizi çekebilir