Ankara merkezli operasyonlar: 15 kişi hakkında tutuklama talebi

mahkemeye sevk edildi

Benzer haberler

İran: Sanatçı Hamza Cehferî gözaltına alındı

Michigan Üniversitesi mezuniyet töreninde Filistin ile…

Ankara merkezli operasyonlar: 15 kişi hakkında tutuklama talebi

Ankara Merkezli soruşturma kapsamında 15 kentte 29 Nisan’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

MA’nın haberine göre, 17 kişinin savcılıkta ifade işlemlerinin başlaması beklenirken, adliye içinde ise “kısmi yasaklı alanlar” oluşturuldu. Adliye binası içine çok sayıda polisin sevk edilmesi dikkat çekti.

Gözaltına alınanların savcılıktaki ifade işlemleri tamamlandı. Gazetecilere, haberleri, telefon görüşmeleri ve sosyal medya paylaşımları soruldu.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz’ın bulunduğu 19 kişiden 15’i tutuklama talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen isimler şu şekilde:

Gazeteciler Sedat Yılmaz ve Dicle Müftüoğlu ile Selma Yılmaz, Cahit Kanbay, Cihan Güneş, Ramazan Debe, Erol Balcı, İsmail Adanmış, Cahit Ablay, Mahmut Doğu, Devran Ak, Abdurrahim Tanyeli, Şemsettin Toprak, Mehmet Emin Yıldırım ve Cevdet İsmailoğulları.

Sendika.Org

İlginizi çekebilir