Almanya’da Rusya adına casusluk yapan 2 kişi tutuklandı

Federal savcılıktan yapılan açıklamaya göre, tutuklananlar Ukrayna’ya yapılan yardımı sabote etmek, ABD askeri tesisleri de dahil olmak üzere potansiyel hedeflere saldırı düzenleme planı yapmakla suçlanıyor.

Açıklamada, Bavyera bölgesinin Bayreuth kentinde tutuklanan kişilerin kimliği, “Dieter S.” ve “Alexander J” olarak verildi.

Açıklamada, Dieter S.’nin ekim ayından bu yana Rus istihbaratıyla bağlantılı bir kişiyle Almanya’da olası sabotaj eylemlerini görüştüğünü, asıl amacın Almanya’nın Ukrayna’ya verdiği askeri desteği baltalamak olduğu bildirildi.

Bu şüpheli ifadesinde, Almanya’daki askeri ve sanayi tesislerinin kullandığı altyapıya bombalı saldırı düzenlemek ve kundaklama planladığını kabul etti.

Zanlının, ABD askeri tesisleri de dahil olmak üzere potansiyel hedefler hakkında bilgi topladığı kaydedildi.

Alexander J. ise mart ayından itibaren Dieter S.’e yardım etmekle suçlanıyor.

Dieter S. ayrıca bazı hassas bölgeleri araştırarak, askeri malzemelerin fotoğraflarını ve videolarını çekip, bu bilgileri temasta olduğu istihbarat sorumlusuna aktarmakla itham ediliyor.

Almanya’daki ABD üssü

Alman yargıç , Dieter S.’nin tutuklu yargılanmasına karar verdi. Alexander J. ise ilk kez bugün kapalı celsede hakim karşısına çıkacak.

Dieter S. ayrıca, 2014 yılı aralık ayı ile 2016 yılı eylül ayı arasında Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesindeki Rus yanlısı ayrılıkçı güçlerin silahlı bir birliğine üye olmakla da suçlanıyor.

Almanya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra Kiev’in ikinci büyük silah tedarikçisi durumunda. ABD’nin Almanya’da büyük bir üssü bulunuyor.

 

/DW/

İlginizi çekebilir