AKP’li Çelik’ten ABD’nin Rojava raporuna tepki: Yok etmeye kararlıyız

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD’nin, Rojava ve Suriye bağlamındaki „Ulusal Acil Durum“ başlıklı raporuna tepki göstererek, „Türkiye’nin sınırlarına, insanımıza, devletimize, anayasal düzenimize dönük herhangi bir tehdit gördüğümüzde bedeli ne olursa olsun ve sonu nereye giderse gitsin bunu yok etmeye kararlıyız, buna gereken cevabı vermeye kararlıyız” dedi.

Çelik, parti genel merkezinde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Ömer Çelik, 28 Ekim’de, Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından „Türkiye vizyonu“ konuşmasının yapılacağını ifade ederek, „Bununla ilgili hazırlıklarımız sürüyor. Bütün vatandaşlarımızı 28 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak ‚Türkiye vizyonu‘ konuşmasını dinlemeye davet ediyoruz“ dedi.

ABD’nin „Ulusal Acil Durum“ başlıklı raporu

ABD’nin, Ekim 2019’dan bu yana Suriye bağlamında, „Ulusal Acil Durum“ başlığıyla raporlar yayımladığını dile getiren Çelik, son raporun ise 12 Ekim 2022’de yayımlandığını aktardı.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

„Bu raporda, Barış Pınarı ve diğer harekatlarımıza dönük olarak birtakım temelsiz, mesnetsiz, haksız, hukuksuz eleştiriler olduğunu görüyoruz. ABD gibi büyük bir NATO ülkesinden böyle bir rapor nasıl çıkabiliyor bunun ayrıca değerlendirilmesi gerekir. Ama orada ‚Türkiye’nin YPG/PYD’ye karşı yürüttüğü mücadelenin, ABD’nin DEAŞ’a karşı yürüttüğü mücadeleyi zaafa uğrattığı, onun ulusal güvenliği için olağanüstü bir sıkıntı yarattığı‘ şeklinde birtakım ifadeler var. Bu ifadeler hem çok üzücü hem çok mantıksız. Düşünebiliyor musunuz, ABD gibi bir NATO ülkesinin DEAŞ ile mücadele konusunda kendisine dayanak aldığı yerin PYD/YPG terör örgütü olması son derece vahimdir.“

“ABD’nin 17 Ekim 2019 tarihli taahhüdüne bağlı olması gerektiği”nin altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

“Eğer bu harekatlar olmasaydı Türkiye’nin sınırında PKK terör örgütünün ya da DEAŞ terör örgütünün birtakım sözde siyasi oluşumları söz konusu olacaktı. Bütün bu tablo, ne kadar haklı, ilkeli bir mücadele yürüttüğümüzü net bir şekilde ortaya koymaktadır. Şunu hiç kimse aklından çıkarmamalıdır. Türkiye’nin sınırlarına, insanımıza, devletimize, anayasal düzenimize dönük herhangi bir tehdit gördüğümüzde bedeli ne olursa olsun ve sonu nereye giderse gitsin bunu yok etmeye kararlıyız, buna gereken cevabı vermeye kararlıyız.“

/rd/

İlginizi çekebilir