ABD, İsraillilerin Kudüs’teki „Bayrak Yürüyüşü“ sırasında attığı ırkçı sloganları kınadı

İsrailliler her sene Filistin’in işgalinin yıldönümünde „Bayrak Günü“ adıyla kutlamalar yapıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, aşırı milliyetçi Yahudi yerleşimcilerin 1967’deki işgalin yıldönümünü kutlamak için yaptığı „Bayrak Yürüyüşü“ esnasında atılan nefret içerikli ve ırkçı sloganları kınadı.

Euronews Türkçe’nin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, bugün (cuma) yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

„Amerika Birleşik Devletleri, herhangi bir biçimdeki ırkçı dile kesin bir şekilde karşıdır. Kudüs’te bugün düzenlenen yürüyüşlerde ‚Araplara ölüm‘ gibi nefret dolu sloganları kınıyoruz.“

Benzer haberler

64 yazar ve sanatçıdan çağrı: Taksim Meydanı 1 Mayıs…

Beyaz Saray: Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir…

İsrail’de bu sene 18 Mayıs’ta gerçekleştirilen yürüyüşte on binlerce yerleşimci İsrailli ellerinde bayraklar ve sloganlarla, Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı bölgeye girdi.

Olay sırasında birçok gazeteci aşırı milliyetçi İsrailli yerleşimciler tarafından saldırıya uğradı.

Uzun süredir yaşanan gerilimlerden ötürü bu seneki yürüyüşün olaylı geçeceği tahmin ediliyordu ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yürüyüşün devam etmesini emrettiği aktarıldı. Netenyahu yürüyüşle ilgili „Kudus sonsuza dek birleşik kalacaktır.“ yorumu yaparak yürüyüşü desteklediğini belirtti.

Kaynak:Euronews

İlginizi çekebilir