Zelenskiy: Rusya, Herson’da 400’den fazla savaş suçu işledi, sivillerin ve askerlerin cesetleri bulundu

Rus birliklerini Herson’da savaş suçu işlemekle suçlayan Ukrayna lideri Zelenskiy, “Sivillerin ve askerlerin cesetleri bulundu” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy yaptığı açıklamada, “Yetkililer şimdiden Rusya tarafından işlenen 400’den fazla savaş suçunu kaydettiler. Sivillerin ve askerlerin cesetleri bulundu. Rus ordusu Ukrayna’nın diğer bölgelerinde işlediği vahşetlerin aynısını geride bıraktı.” dedi. Pazar günü.

Zelensky, Rus ordusunun Kherson’dan çekilmeden önce kasıtlı olarak altyapıyı tahrip ettiğini belirtti. Kherson belediye başkanı, bölgedeki insani durumun ilaç ve ekmek eksikliği nedeniyle “ciddi” olduğunu söyledi.

Guardian’a göre, Rus ordusu bölgede binlerce mayın, fırlatıcı ve patlamamış top bıraktı.

Kherson yerel yönetiminin danışmanı Roman Golovnia, “İşgalci Rus güçleri ve işbirlikçileri, şehirde kalan herkesin önümüzdeki aylarda mümkün olduğunca çok acı çekmesini sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yaptı” dedi. .

Açıklamaya göre Rusya, bölgedeki iletişim, elektrik, su ve ısınma altyapısını tahrip etti. En az dört köprü ve 100 metrelik bir televizyon kulesinin de yıkıldığı bildirildi.

Geçen Cuma günü, Rusya Savunma Bakanlığı, Rus kuvvetlerinin uzun süredir işgal altındaki Ukrayna bölgesi Kherson’dan çekilmelerini tamamladığını duyurdu.

Rus haber ajansı TASS’a göre, Savunma Bakanlığı Cuma sabahı yaptığı günlük brifingde, tüm Rus birliklerinin ve teçhizatının Kherson’dan Dinpro Nehri’nin doğu kıyısına nakledildiğini bildirdi.

Kherson, 24 Şubat’tan bu yana Rusya tarafından ele geçirilen tek bölgesel başkentti.

Kaynak: T24

 

İlginizi çekebilir