Yüzde 90 görme engelli Erol Balcı tahliye olduktan iki ay sonra aynı suçlamayla yeniden tutuklandı

Cezaevinden tahliye olduktan iki ay sonra yeniden tutuklanan yüzde 90 görme engelli Erol Balcı, tutulduğu Sincan Cezaevinde kişisel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

 

Cezaevinden tahliye olduktan iki ay sonra yeniden tutuklanan yüzde 90 görme engelli Erol Balcı, tutulduğu Sincan Cezaevinde kişisel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan Sedat Yılmaz’ın haberine göre, Eylül 2016’da “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6,5 yıl farklı cezaevlerinde tutuklu kalan Balcı, mükerrer suçlamayla yeniden tutuklanınca Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ne konuldu.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Dışarıda tedavisini sürdürememesi halinde görme yetisini kaybetme riski taşıyan Balcı, kişisel bakım ve temizliğini tek başına yapamıyor. Üst katta bulunan yatakhane kısmını da merdivenlerden kaynaklı kullanmakta zorlanıyor.

Düzenli ve dengeli beslenme ile tedavi sürecini tam teşekküllü bir hastanede sürdürmesi gereken Balcı’nın ayrıca tansiyon, kolesterol, romatizma gibi hastalıkları var, ihtiyaçlarını koğuş arkadaşlarının yardımıyla karşılayabiliyor.

43 yaşında olan Balcı’nın senaryo yazarlığının yanı sıra birçok dergi ve gazetede yayınlanmış sanatsal makaleleri bulunuyor. İzmir’de gördüğü tedavi sırasında reçete edilen teleskopik gözlüğü alma gücü olmayan Balcı, kitap okuma ve yazı yazmakta zorlanıyor.

Balcı hukuki destek için de insan hakları kurumlarına da çağrıda bulundu.

İHD Merkezi Hapishaneler Komisyonunun Nisan 2022 tespitlerine göre Türkiye hapishanelerinde 651’i ağır olmak üzere 1517 mahpus bulunuyor. 2022 yılında hapishanelerde 76 kişi hayatını kaybetti, içlerinden 35’i hastalıkları nedeni ile yaşamını yitirdi.

İlginizi çekebilir