Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Bakoyannis: Erdoğan ne gece ne de gündüz gelemez

 Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Erdoğan’ın, “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine, “Türk cumhurbaşkanının yapacağı en iyi şey gece gündüz gelmemek, çünkü alacağı cevap onun için çok zor olacak” dedi.

Yunanistan’da iktidar partisi (Yeni Demokrasi) Milletvekili ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime ilişkin Yunan Radyo Televizyonu ERT’ye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt veren Bakoyannis,  “Türk cumhurbaşkanının yapacağı en iyi şey gece gündüz gelmemek, çünkü alacağı cevap onun için çok zor olacak” ifadelerini kullandı.

“Yunanistan savunma olarak çok iyi hazırlanmış ve diplomatik olarak çok iyi korunuyor” diyen Yunan vekil, “Bu onun (Erdoğan) için büyük bir güvensizlik yaratır. Bu yüzden ne gece ne de gündüz gelemez” diye konuştu.

Dora Bakoyannis, Erdoğan’ın sözlerini “kışkırtıcı” diye nitelendirerek bu açıklamalarının “sadece seçim öncesi hileler olduğunu ve Türk toplumunu etkilemeye çalıştığını” savundu.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’da yaptığı konuşmada, “Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ayrıca, “Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini kullanmıştı.

Önceki gün Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer bir gece ansızın gelebiliriz diyorsak, ne dedim; vakti saati geldiğinde TEKNOFEST’te bunu söyledim bir gece ansızın gelebiliriz” şeklinde konuşmuştu.

/ rd /

İlginizi çekebilir