Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Eşcinsel evlilikleri yasal hale getireceğiz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yeni dönemde eşcinsel evlilikleri yasal hale getirmeyi planladığını söyledi.

“Eşcinsel evlilik bir noktada gerçekleşecek ve bu bizim stratejimizin bir parçası.” diyen Miçotakis, Bloomberg’e verdiği mülakatta “Yunan toplumu buna hazır” ifadesini kullandı.

Eşcinsel evlilikler Batı Avrupa’nın büyük bir bölümünde yasal olarak tanınırken, medeni birlikteliklerin mevcut olduğu İtalya ve Yunanistan ile Doğu Avrupa’daki diğer AB üyesi ülkelerinin çoğunda tanınmıyor.

Benzer haberler

Scholz’dan Alman halkına: Zor dönemlere hazır olun

Kürdistan diyen sinema eleştirmeni Dorsay hedef gösterildi

Yunanistan’daki LGBT grupları uzun süredir “tam aile haklarına sahip olabilmek için kampanya yürütüyor ve ayrımcılık karşıtı olarak tanımladıkları yasaların daha sıkı bir şekilde uygulanmasını talep ediyor.

Ülkdeki eşcinsel birlikteliklerin yasallaşması yolundaki ilk adımlar Yunan Ortodoks Kilisesi’nin yanı sıra muhafazakarların muhalefetine rağmen Aleksis Çipras lideriğindeki sol görüşlü SYRZIA Partisi’nin iktidarı döneminde atılmıştı.

/euronews/

İlginizi çekebilir