Yeni Şafak, HDP’li Oluç’un açıklamaları hakkında engelleme kararı aldırdı

Yeni Şafak gazetesi, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç‘un, “Provokatörler Yeni Şafak’tır, Sabah’tır” ifadelerini kullandığı konuşması ile ilgili haberler hakkında erişimin engellenmesi kararı çıkarttı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Yeni Şafak gazetesi, HDP’li Oluç’un 8 Şubat’ta Meclis’te yaptığı konuşmada Yeni Şafak ve Sabah gazeteleri için kullandığı ifadelerin de yer aldığı haber hakkında erişimin engellenmesi kararı çıkarttı.

Oluç’un T24‘te de  “HDP’li Oluç: Provokatörler Yeni Şafak’tır, Sabah’tır”  başlığıyla yer alan açıklamaları hakkında Yeni Şafak’ın başvurusuyla Bakırköy 4. sulh Ceza Hakimliği tarafından bugün ‘içeriğin yayından çıkarılması’ kararı verildi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında grev kararları, elektrik zamlarına tepkiler ve ekonomideki krize değinmiş ve bu konudaki eylemlerin meşru olduğunu söyleyip parti olarak desteklerini hatırlatmıştı.

Oluç, iktidara yakın basın organlarından çıkan “HDP’nin provokasyon yaptığı” iddialarına “Asla emekçilerin işçilerin, emeklilerin, dar gelirlilerin hakça insanca yaşama taleplerinin karşısında olmadık. Her zaman yanında olduk. Her zaman o taleplerle ilgili sürdürülen mücadelenin yanında olduk. Bunu yapıyoruz diye bazı iktidara yakın basın yayın organları dünden beri bize suçlamada bulunuyor. Provokasyon yapıyormuş HDP. Ne provokasyonu. HDP provokasyon yapmıyor, HDP emekçilerin, işçilerin haklı mücadelelerinin yanında. Onlarla dayanışma içindeyiz. Bunu söylüyoruz. Dayanışma diyoruz. İnsanlar meşru demokratik protesto hakkını kullanıyor. Provokatörlerin bahsedeceksek, provakatörler o yayın organlarının içinde odaklanmış olanlardır. O zihniyetle yayın yapanlardır. Provokatörler Yeni Şafak’tır, Sabah’tır. Onların yayın anlayışıdır provokasyona yol açan” ifadeleriyle cevap vermişti.

İlginizi çekebilir