Yeneroğlu: Sedat Peker’in iddialarında adı geçenlere suç duyurusunda bulunacağız

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in bugün yayınladığı paylaşımlarında rüşvet iddialarında adı geçenlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenoğlu, kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenoğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Eski Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı ile ilgili rüşvet sarmalı olduğunu iddia ettiği bir dizi ifşada bulundu.

Sedat Peker’in son iddialarıyla ilgili Twitter paylaşım yapan DEVA Partili Yeneroğlu, açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Yeneroğlu, partisinin aldığı kararı Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

Benzer haberler

Diyarbakır Sur Belediyesi için de müfettiş görevlendirildi

Hamas Katar’dan taşınmaya hazırlanıyor

„Yargının şu anda iktidarın hizmetinde olduğunu biliyoruz. Ancak tarihe not düşmek adına Sedat Peker’in bugün yaptığı açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Elbette bir gün bu rezilliklerin peşine düşen sorumlu savcılar çıkacaktır.

Anlaşılan o ki ülkede iki tür suç örgütü var. Birincisi iktidar ve çevresiyle menfaatleri çakıştığı için yolu ayrılanlar. Diğeri de iktidar imkanlarıyla ülkeyi talan edip milleti soymaya devam edenler. Elbette bir gün bunların hesabı sorulacaktır.“

Adı yolsuzluğa karışan bürokratlar derhal görevden alınmalı ve haklarında soruşturma başlatılmalıdır. Ayrıca iddiaların odağındaki kişi de ya derhal kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapmalı veya milletvekilliğinden istifa etmelidir.“

 

/ T24 /

İlginizi çekebilir