Yargıtay Mızraklı’ya verilen 9 yıl hapis cezasına ilişkin kararı bozdu; Tahliye talebini reddetti

Yargıtay, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına ilişkin mahkeme kararının, eksik incelemelere ve yetersiz gerekçelere dayanması nedeniyle bozulmasına karar verdi.

Halen Edirne F Tipi Ceza Evinde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın avukatı Muhsin Bilal’den, Mızraklı’nın tutukluluğununa yaptıkları itiraza ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Artı Gerçek sitesinin haberine göre Yargıtay, Mızraklı hakkında verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına ilişkin mahkeme kararının eksik incelemelere ve yetersiz gerekçelere dayanması nedeniyle bozulmasına karar verdi.

Bilal yaptığı açıklamada “Hakkında Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 Yıl 4 Ay 15 Gün hapis cezası verilmiş ve bu karara karşı tarafımızdan İstinaf yoluna başvurulmuştu. Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesinin istinaf başvurumuzun reddine karar vermesi üzerine dava dosyası temyiz incelemesi için Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesinin (bugün öğrendiğimiz) kararı ile İlk Derece Mahkemesi olan Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararının eksik inceleme ve yetersiz gerekçelere dayandığı vurgulanmış ve bozulmasına karar verilmiştir” dedi.

Bilal, açıklamasında ”Yargıtay 3 Ceza Dairesi Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın tahliye edilmesine ilişkin talebimizin ise reddine karar verdiğini” de bildirdi.

İlginizi çekebilir