Van’da Kürtçenin resmi ve eğitim dili olması talebiyle yapılacak olan mitinge katılmak isteyen kitle polisler tarafından engelleniyor.
Kürt Dil ve Kültür Ağı’nın, Kürtçe’nin resmi ve eğitim dili olması talebiyle Van’da düzenlemek istediği miting polisler tarafından engelleniyor. Musa Anter Parkı’nda düzenlenecek olan mitinge katılmak isteyenler, Ehmedê Xanî Parkı, Sanat Sokağı ve HDP İl Örgütü binası önünde toplandı.
3 noktadan miting alanına yürümek isteyenler polisler tarafından ablukaya alındı. Polisler, “izin yok” gerekçesiyle yürüyüşe izin vermiyor.
Benzer haberler
Polisler ile HDP’li milletvekilleri arasında engellemelerden kaynaklı sert tartışmalar yaşanıyor. Polisler, gazetecilerin çekim yapmasını da engelliyor.
Öte yandan, mitingin yapılacağı Musa Anter Parkı’nın etrafı polisler tarafından kapatılmış durumda.
/MA/