Van’da İnsan Hakları Haftası programı

Van’daki sivil toplum örgütleri, İnsan Hakları Haftası nedeniyle çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyeceklerini açıkladı.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) Temsilciliği, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi, Wan-Colemerg Tabip Odası ve Van Barosu, İnsan Hakları Haftası programını açıkladı.
‘YOĞUN BİR BASKI YAŞANIYOR’
KESK binasındaki salona, “İnsan, haklarıyla insandır”, “Mirov, bi mafên xwe mirov e” pankartı asıldı. Basın açıklamasında konuşan THİV Wan Temsilcisi Sevim Çiçek, insan hakları savunucularına ve halka yoğun bir baskı uygulandığını söyledi. Çiçek, “Böylesi bir süreçte yurttaşın yanında olan ve yurttaşın hakkını savunan insan hakları aktivistleri davalarla ve tutuklamalarla sindirilmeye çalışılmaktadır. Böylesi süreçlerden geçerken İnsan Hakları Haftasında çeşitli eylem ve etkinlikler yapmak oldukça önemli hale gelmiştir” dedi. Çiçek,
konuşmasının ardından İnsan Hakları Haftası programını açıkladı.
İnsan Hakları Haftası’nın programı ise şöyle: “10 Aralık’ta, Sanat Sokağı’nda basın açıklaması ve İnsan Hakları Günü Resepsiyonu düzenlenecek. 11 Aralık’ta, Wan Barosu’nda İnsan Hakları Paneli düzenlenecek. 13 Aralık’ta, İHD Van Şubesi önünde basın açıklaması, cezaevlerindeki insan hakları savunucularına dayanışma kart gönderilmesi ve basın kurumları ziyareti yapılacak. 14 Aralık’ta, ‘Türkiye’de Yaşanan Genel Hak İhlalleri ve Cezaevine Yansımaları ile Mahpus Hakları’ söyleşisi yapılacak. 15 Aralık’ta, Wan Barosu’nda Müzik dinletisi düzenlenecek. 16 Aralık’ta, tekne faciasında yaşamını yitiren mültecileri anma ve Kimsesizler Mezarlığı ziyaret edilecek. 17 Aralık’ta, Van Barosu’nda İnsan hakları belgesel-film gösterimi gerçekleştirilecek.”

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi çekebilir